Vozač BMW-a pokušao pobjeći pa odustao, iz vozila odbacio oružje

Datum:

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, 11. avgusta uhapsili M.M. iz  Bosanske Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Naime, policijski službenici Policijske uprave  Bosanska Gradiška preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije ”Kalibar” uočili su putnički automobil BMW X1 koje se kretalo u njihovom pravcu.

Vozač M.M. uočavajući da se približava policijskim službenicama zaustavio je vozilo, te započeo radnju kretanja unazad, a potom izašao iz vozila i odbacio vatreno oružje.

– Gore navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta izvršen je uviđaj kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje- naveli su iz policije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci izvršen je preters kuće, pomoćnih objekata, kao i vozila koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena određena količina vojnog naoružanja, municija i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu gore navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv M. M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

Danas uživajte u sunčanom vremenu

Prema najavama meteorologa danas se u našoj zemlji očekuje...

Nesvakidašnja situacija: Konj galopirao brzom cestom na Stupu

Nesvakidašnja situacija jutros se dogodila na brzoj cesti na Stupu...

U Federaciji BiH u augustu više od 143 hiljade turista

U Federaciji BiH u augustu 2022. godine boravilo je...