Vozač BMW-a pokušao pobjeći pa odustao, iz vozila odbacio oružje

/

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, 11. avgusta uhapsili M.M. iz  Bosanske Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Naime, policijski službenici Policijske uprave  Bosanska Gradiška preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije ”Kalibar” uočili su putnički automobil BMW X1 koje se kretalo u njihovom pravcu.

Vozač M.M. uočavajući da se približava policijskim službenicama zaustavio je vozilo, te započeo radnju kretanja unazad, a potom izašao iz vozila i odbacio vatreno oružje.

– Gore navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta izvršen je uviđaj kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje- naveli su iz policije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci izvršen je preters kuće, pomoćnih objekata, kao i vozila koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena određena količina vojnog naoružanja, municija i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu gore navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv M. M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...