Komemoracija žrtvama masakra: Crnu Goru kao mnogo puta do sad ujedinila tuga

Datum:

Povodom masakra koji se u petak dogodio na Cetinju, kada je ubijeno 11 osoba, danas je u Vladinom domu na Cetinju održana komemorativna sjednica žrtvama.

Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju i da tuguje cijela Crna Gora.

Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 11 osoba, opomena je svima da se učini sve da se takav tragičan događaj više nikada ne ponovi, kazao je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković. On je istakao da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

Ne postoje riječi utjehe

– Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Takav dan se ne pamti – kazao je Đurašković.

On je naveo da ne postoji riječ utjehe za porodice.

– Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi – rekao je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

– Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli s iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa – naveo je Stanić.

On je kazao da Cetinje u svom tugovanju nije samo, da tuguje cijela Crna Gora. Zahvalio se svima na podršci i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

– Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila je tuga – rekao je Stanić.

Trodnevna žalost

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, brojni ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici lokalne vlasti, kao i članovi porodica tragično stradalih.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović (34), dok je šest povrijeđeno.

Život su izgubili Danijela Radunović (51), Aleksandra Radunović (52), Milan Mitrović (37), Rajko Drecun (56), Dimitrije Drecun (81), Danica Drecun (74), Goran Đurišić (54), Nataša Pejović Martinović (35), M.M. (11) i M.M. (8).

Povodom tragedije na Cetinju, u Crnoj Gori je proglašena trodnevna žalost.

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

Osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva supruge

Pedeset trogodišnjeg Ranka Miljanovića iz Zvornika Vrhovni sud bh. entiteta...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

U Mostaru dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći

U Mostaru je danas dan žalosti i posljednji ispraćaj...

Teslić: Iz vatrenog oružja pucao u pneumatike putničkih automobila

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 24.09.2022. godine lišili su...