Unaprijedite svoja kulinarska umijeća, napravite domaće čili ulje

/

Unaprijedite svoja kulinarska umijeća i pripremite ovo ulje.

Sastojci:

  • 1/4 šoljice pahuljica crvenog čilija
  • 2 kašičice sečuanskog bibera u zrnu
  • 1 kašičica soli
  • 1 šoljica suncokretovog ulja
  • 2 lista lovora
  • komad svježeg đumbira od cca 5 cm
  • 2 zvjezdice anisa
  • 1 štapić cimeta

Priprema:

Pomiješajte čili pahuljice, biber u zrnu i so u zdjeli otpornoj na toplinu. Zagrijte ulje, lovor, đumbir, zvjezdasti anis i štapić cimeta u loncu na srednje jakoj vatri oko tri do četiri minuta ulje treba dosegnuti temperaturu od 120°C ili izgledati rijetko poput vode, pomalo svjetlucavo. Prelijte vruću mješavinu ulja preko smjese pahuljica čilija, pazeći da ulje ne prska. Lagano promiješajte i ohladite na sobnoj temperaturi. Čuvati u čistoj boci i u frižideru gdje može trajati i do mjesec dana, a možda i duže.

Izvor: Nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Meteorolozi objavili kakvo bi nas vrijeme moglo očekivati za prvomajske praznike

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu prognozu sa...

Bolest bubrega tiho se javlja: Jedan rani simptom može biti upozorenje

Smrtnost povezana s bubrežnom bolesti raste iz godine u...

Dosadila vam je klasična, za Bajram napravite kokos baklavu

Iako su u tradiciji regije najpopularnije baklave s orasima,...

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio...