Doboj Jug: Izuzetna saradnja Općine sa Ministarstvom za boračka pitanja ZDK

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić boravio je u radnoj posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za boračka pitanja i ministru Fahrudinu Čolakoviću i to je samo još jedan od pokazatelja partnerskog odnosa Vlade ZDK-a i Općinskog načelnika Mirnesa Tukića, a sa ciljem stvaranja boljih uslova za život svih građana Doboj Juga i kreiranja ambijenta ugodnog za život.

Ministar Čolaković kao dokazani prijatelj općine Doboj Jug nastavlja da pruža svu pomoć koja mu je na raspolaganju kako bi prava braniteljske populacije, njihovih porodica kao i povratničke populacije bila ostvarena na nivou koji je zadovoljavajući i čiji dometi se svake godine uvećavaju, a to je primjer i nedavnog rebalansa budžeta Zeničko-dobojskog kantona gdje su sredstva namijenjena za ovo ministarstvo značajno uvećana.

Pored aktivnosti na popravljanju standarda života populacije obuhvaćene Ministarstvom za boračka pitanja, Ministarstvo na čelu sa ministrom Čolakovićem stalno radi i na očuvanju tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata za vrijeme protekle agresije na našu domovinu i nastoji očuvati kulturu sjećanja na te slavne dane iz naše skorije historije.

Pod pokroviteljstvom ovog ministarstva sniman je dokumentarni film “Bitka za odbranu Mravića” koji će premijerno biti prikazan na Dan mjesne zajednice Mravići, 21. augusta, nedjelja u Domu kulture u Mravićima sa početkom u 18:30 sati, a u sklopu obilježavanja Dana mjesne zajednice Mravići, koji je ujedno i Općinski praznik prema odluci Općinskog vijeća Doboj Jug.

Ministar Čolaković najavio je svoje prisustvo na samom obilježavanju i promociji dokumentarnog filma uz druge mnogobrojne zvanice, a koristimo priliku da sve građane Mravića i Doboj Juga kao i naših susjednih općina pozovemo da sa nama zajedno obilježe ovaj značajan datum i prisustvuju promociji filma.

 

Povezani postovi

Tokom vikenda u Tešnju rođeno pet beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Alić: Iskoristit ćemo sve pravne mehanizme da se riješi problem Osnovne škole u Medakovu

Nakon što smo objavili tekst u kojem stoji da...

Roditelji učenika zabrinuti: Stala gradnja škole u Medakovu, nadležni ne reagiraju

Godinama unazad, roditelji učenika koji pohađaju osnovnu školu u...

Tešanj: Sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u mjestu Kraševo

Na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo (Općina Tešanj)...