Doboj Jug: Izuzetna saradnja Općine sa Ministarstvom za boračka pitanja ZDK

Datum:

Općinski načelnik Mirnes Tukić boravio je u radnoj posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za boračka pitanja i ministru Fahrudinu Čolakoviću i to je samo još jedan od pokazatelja partnerskog odnosa Vlade ZDK-a i Općinskog načelnika Mirnesa Tukića, a sa ciljem stvaranja boljih uslova za život svih građana Doboj Juga i kreiranja ambijenta ugodnog za život.

Ministar Čolaković kao dokazani prijatelj općine Doboj Jug nastavlja da pruža svu pomoć koja mu je na raspolaganju kako bi prava braniteljske populacije, njihovih porodica kao i povratničke populacije bila ostvarena na nivou koji je zadovoljavajući i čiji dometi se svake godine uvećavaju, a to je primjer i nedavnog rebalansa budžeta Zeničko-dobojskog kantona gdje su sredstva namijenjena za ovo ministarstvo značajno uvećana.

Pored aktivnosti na popravljanju standarda života populacije obuhvaćene Ministarstvom za boračka pitanja, Ministarstvo na čelu sa ministrom Čolakovićem stalno radi i na očuvanju tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata za vrijeme protekle agresije na našu domovinu i nastoji očuvati kulturu sjećanja na te slavne dane iz naše skorije historije.

Pod pokroviteljstvom ovog ministarstva sniman je dokumentarni film “Bitka za odbranu Mravića” koji će premijerno biti prikazan na Dan mjesne zajednice Mravići, 21. augusta, nedjelja u Domu kulture u Mravićima sa početkom u 18:30 sati, a u sklopu obilježavanja Dana mjesne zajednice Mravići, koji je ujedno i Općinski praznik prema odluci Općinskog vijeća Doboj Jug.

Ministar Čolaković najavio je svoje prisustvo na samom obilježavanju i promociji dokumentarnog filma uz druge mnogobrojne zvanice, a koristimo priliku da sve građane Mravića i Doboj Juga kao i naših susjednih općina pozovemo da sa nama zajedno obilježe ovaj značajan datum i prisustvuju promociji filma.

 

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...