Ko je uvezao kokain sa šećerom u Doboju?

/

Ministar unutrašnjih poslova poslova Republika Srpske Dragan Lukač rekao je da i dalje traje intenzivna istraga o zaplijenjenom kokainu u Doboju, te da riječ o međunarodnoj trgovini drogom.

Lukač je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Europolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

“Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju RS, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagovala”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će javnost biti obaviještena o rezultatima istrage kada se sklopi mozaik.

“U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji RS nije zaplijenila”, istakao je Lukač, piše N1.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Zlatna dob u Tešnju: Inicijativa za kvalitetniji život starijih sugrađana

U svjetlu rastuće populacije osoba treće životne dobi i...