Kako izabrati najbolji materijal za fasadu kuće ili stana? Odgovor potražite u Duga Ideal Doboj Jug

/

Ako ste jedni od onih koji su u fazi planiranja izrade ili obnove fasade, zasigurno se pitate koji je to material koji može udovoljiti vašim zahtjevima i smanjiti troškove energije. Iako je mnogi smatraju velikim troškom, izvedba toplinske izolacije, dugoročna je investicija u budućnost, jer nam donosi samo korist i zato je ne smijemo shvatati kao trošak.

Iz godine u godinu, svjedoci smo velikim klimatskim promjenama. Bilo da je ljeto ili zima, kvalitetna termoizolacija smanjuje naše račune za struju na osjetnom nivou. Statistike kažu da su ta umanjenja od 25 do čak 40 posto, pa se kvalitetna fasada danas smatra kao svojevrsna investicija u bolje sutra.

Kada se govori o gradnji objekta, fasade su uvijek aktuelna tema. Vrsta izolacije, tip objekta, stanje podloge, estetski, ekološki i ostali zahtjevi, a pogotovo vaše mogućnosti neki su od faktora koji utječu na izbor fasade. Pored toga što boja fasade daje vizuelnu estetiku objektu, i na neki način ga obilježava, iz Duge Ideal d.o.o. Doboj Jug, naglašavaju kvalitativne prednosti Thermoactiv fasadnih sistema i njihov utjecaj na našu okolinu kao i kvalitet našeg života.

Kvalitetna fasada je investicija u budućnost nekretnine

Ono što odlikuje Thermoactiv fasadni sistem je vrhunska toplotna i zvučna izolacija objekata. Također, visoka paropropusnost je karakteristika ovog sistema. Nanošenje i ugradnja termoizolacije se uvijek sastoji od niza koraka i postupaka, a konkretno za ugradnju ovog sistema postupak se sastoji iz četiri faze.

Izolacija djeluje kao prepreka protoku toplote. Može učiniti vaš dom udobnijim uz smanjenje količine toplote koja izlazi zimi i smanjenjem količine toplote koja ulazi ljeti. Izolacijom možete značajno smanjiti svoje račune za grijanje i hlađenje.  Pogotovo danas, u vrijeme nestašice i visokih cijena energenata, ugradnjom fasade na vaš objekat dugoročno ćete doprinijeti boljem kvalitetu života vaše porodice.

Slojevi termoizolacije

Duga Ideal – posebna jesenska akcija

Kao vodeći prodavac termoizolacionih sistema u Bosni i Hercegovini, Duga Ideal je za svoje kupce pripremila posebne akcijske cijene stiropora. Promotivne cijene se odnose na sve debljine fasadnih stiropora, a kao primjer navodim trenutno najkonkurentniju cijenu stiropora debljine od 5 centimetara, koja u ovoj akcijskoj ponudi iznosi 3,95 KM/m2.  Količine koje će biti plasirane na tržište po ovim cijenama su ograničene.

U svom brendu Thermoactiv fasadni sistem posjeduje sve proizvode koji su neophodni za ugradnju kvalitetne fasade, počev stiropora, ljepila za stiropor, ljepila za armiranje, bijelo završno ljepilo, fasadu u vrećama, fasadu u kantama (akrilnu, silikatnu i silikonsku) i kulirplast.

Naše centralno skladište je u Opštini Doboj Jug (Mravići) na magistralnom putu M17 Doboj – Maglaj, a prodavnica u Doboju na staroj poznatoj lokaciji u ulici Braće Jugovića.

Thermoactiv fasadno sistem

Povezani postovi

Domaće Kent napolitanke osvajaju EU tržište

Kompanija AS iz Jelaha, proizvođač Kent napolitanki, za samo...

Na konferenciji Pouzdanost 2023/24 dodijeljena priznanja najboljim kompanijama

U predivnoj atmosferi Hotela Holiday u Sarajevu uspješno je...

Hifa-Oil terminali u Prijedoru uz Zenicu postaju snažno energetsko čvorište u BiH

Kompanija Hifa-Oil 2020. godine odlučila se na preuzimanje prijedorskog...

Kako se motivirati nakon gubitka na online ruletu i uhvatiti sreću

Igranje online ruleta može biti uzbudljivo iskustvo ispunjeno izazovima,...