Kako izabrati najbolji materijal za fasadu kuće ili stana? Odgovor potražite u Duga Ideal Doboj Jug

/

Ako ste jedni od onih koji su u fazi planiranja izrade ili obnove fasade, zasigurno se pitate koji je to material koji može udovoljiti vašim zahtjevima i smanjiti troškove energije. Iako je mnogi smatraju velikim troškom, izvedba toplinske izolacije, dugoročna je investicija u budućnost, jer nam donosi samo korist i zato je ne smijemo shvatati kao trošak.

Iz godine u godinu, svjedoci smo velikim klimatskim promjenama. Bilo da je ljeto ili zima, kvalitetna termoizolacija smanjuje naše račune za struju na osjetnom nivou. Statistike kažu da su ta umanjenja od 25 do čak 40 posto, pa se kvalitetna fasada danas smatra kao svojevrsna investicija u bolje sutra.

Kada se govori o gradnji objekta, fasade su uvijek aktuelna tema. Vrsta izolacije, tip objekta, stanje podloge, estetski, ekološki i ostali zahtjevi, a pogotovo vaše mogućnosti neki su od faktora koji utječu na izbor fasade. Pored toga što boja fasade daje vizuelnu estetiku objektu, i na neki način ga obilježava, iz Duge Ideal d.o.o. Doboj Jug, naglašavaju kvalitativne prednosti Thermoactiv fasadnih sistema i njihov utjecaj na našu okolinu kao i kvalitet našeg života.

Kvalitetna fasada je investicija u budućnost nekretnine

Ono što odlikuje Thermoactiv fasadni sistem je vrhunska toplotna i zvučna izolacija objekata. Također, visoka paropropusnost je karakteristika ovog sistema. Nanošenje i ugradnja termoizolacije se uvijek sastoji od niza koraka i postupaka, a konkretno za ugradnju ovog sistema postupak se sastoji iz četiri faze.

Izolacija djeluje kao prepreka protoku toplote. Može učiniti vaš dom udobnijim uz smanjenje količine toplote koja izlazi zimi i smanjenjem količine toplote koja ulazi ljeti. Izolacijom možete značajno smanjiti svoje račune za grijanje i hlađenje.  Pogotovo danas, u vrijeme nestašice i visokih cijena energenata, ugradnjom fasade na vaš objekat dugoročno ćete doprinijeti boljem kvalitetu života vaše porodice.

Slojevi termoizolacije

Duga Ideal – posebna jesenska akcija

Kao vodeći prodavac termoizolacionih sistema u Bosni i Hercegovini, Duga Ideal je za svoje kupce pripremila posebne akcijske cijene stiropora. Promotivne cijene se odnose na sve debljine fasadnih stiropora, a kao primjer navodim trenutno najkonkurentniju cijenu stiropora debljine od 5 centimetara, koja u ovoj akcijskoj ponudi iznosi 3,95 KM/m2.  Količine koje će biti plasirane na tržište po ovim cijenama su ograničene.

U svom brendu Thermoactiv fasadni sistem posjeduje sve proizvode koji su neophodni za ugradnju kvalitetne fasade, počev stiropora, ljepila za stiropor, ljepila za armiranje, bijelo završno ljepilo, fasadu u vrećama, fasadu u kantama (akrilnu, silikatnu i silikonsku) i kulirplast.

Naše centralno skladište je u Opštini Doboj Jug (Mravići) na magistralnom putu M17 Doboj – Maglaj, a prodavnica u Doboju na staroj poznatoj lokaciji u ulici Braće Jugovića.

Thermoactiv fasadno sistem

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Energetski samit 2024: Pojmovnik energetskog sektora predstavljen uoči energetskog samita u Neumu

Uoči Energetskog samita 2024 u Neumu danas je predstavljena...

Direktni uvoznik tepiha iz Turske od sada u Matuzićima

Salon tepiha i staza" Đeno-Halı" glavni distributer i uvoznik...

NOVO: MOJA PILEĆA HRENOVKA SA SIROM

Kao domaćem proizvođaču, cilj mesne industrije MADI je da...

Odlično pripremljeno, posluženo bez suvišnih priloga: Nenamjenski krediti ProCredit Bank

Dobar recept uključuje fine, svježe namirnice i obilje začina....