Uhapšena osoba koja je u Tesliću iznuđivala novac za ogrev

/

Policijski službenici Policijske stanice Teslić identifikovali su lice inicijala N.V. iz Cazina, FBiH, za koje postoji osnov sumnje da je 07.08.2022. godine, na području opštine Teslić izvršilo krivično djelo „Prevara“, a koje je lišeno slobode 18.08.2022. godine, oko 06,20 časova, od strane policijskih službenika Policijske stanice Prnjavor, a na osnovu zahtjeva Policijske stanice Teslić.

Policijskoj stanici Teslić, 11.08.2022. godine, prijavljeno je da je dana 07.08.2022. godine, nepoznato lice došlo do porodične kuće oštećenog lica te da se istom predstavilo da je policijski službenik Policijske stanice Teslić i da mu može nabaviti ogrevno drvo, za šta mu je oštećeno lice dalo novac u iznosu od 300 eura.

Nepoznato lice je izjavilo da će ogrev dovesti narednog dana te da će mu oštećeno lice tad isplatiti preostali iznos novca. S obzirom da se nakon navedenog nepoznato lice nije pojavljivalo sve je prijavljeno Policijskoj stanici Teslić.

Nakon izvršene kriminalističke obrade navedeno lice je predato policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor iz razloga što je navedena Uprava za istim izdala raspis o traganju.

Povezani postovi

U Doboju uhapšen Tešnjak oduzeta „Marihuna“, „Spid“ i “Ekstazi“

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 23.09.2023. godine, izvršili su kontrolu...

Nova prevara na području ZDK

Prema informacijama koje je objavila općina Doboj Jug, ovih...

Tešanj: Tokom vikenda rođene su četiri bebe

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, na...

Adil Halilović iz Tešnja imenovan u Nadzorni odbor JP Međunarodni aerodrom Sarajevo

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, data je...