Crna Gora: Pala vlada Dritana Abazovića

Datum:

Skupština Crne Gore kasno sinoć je izglasala nepovjerenje Vladi na čelu sa Dritanom Abazovićem.

Za smjenu Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika, dok je protiv bila predsjednica Skupštine Danijela Đurović (SNP). Poslanik Force Genci Nimanbegu se nije izjasnio.Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije “Crno na bijelo”, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju, javljaju Vijesti.me.

Za smjenu Abazovićevog kabineta glasalo je 50 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca, Prave i Ujedinjene Crne Gore. Ministre u Vladi imaju SDP i BS.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi je ranije podnijelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.

Inicijativa o nepovjerenju najavljena je zbog potpisanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. No, premijeru je jučer zamjeren i nedostatak rezultata u evropskim integracijama.

Abazović je nakon smjene poručio da mu je žao što organizovani kriminal i dalje koristi pipke da i dalje uređuje političke odnose.

“Ponosan sam na sve što smo uradili za 100 dana. Bit ćemo upamćeni kao Vlada koja je najkraće trajala. Učinit ćemo sve da se Vlada koja se sastavi nakon izbora, povesti Crnu Goru u EU”, rekao je Abazović, prenosi RTCG.

Povezani postovi
Related

Cijene nafte blago porasle s najnižih nivoa u devet mjeseci

Prvi put od kraja avgusta cijene nafte na svjetskim...

U svijetu do 2050. godine 1,6 milijardi ljudi starijih od 65 godina

Očekuje se da će do 2050. godine u svijetu...

Zvanična odluka Vlade Srbije: Poskupljuju šećer i piletina

Vlada Republike Srbije usvojila je više izmijenjenih uredbi i odluka...

Strateške rezerve goriva u SAD na rekordno niskom nivou

Strateške rezerve goriva u SAD nalaze se na najnižem...