Doboj Jug: Postavljena vertikalna podizna platforma za osobe sa invaliditetom

/

Kao dio procesa uklanjanja prepreka za osobe sa invaliditetom na prostoru općine Doboj Jug realiziran je projekat “Vertikalne-podizne platforme za osobe sa invaliditetom” i instalirana spomenuta platforma kako bi se omogućio nesmetan pristup institucijama smještenim u novoizgrađenoj zgradi općine Doboj Jug, a to su Opća biblioteka, Sala Općinskog vijeća, Porezna ispostava i Mjesna zajednica Matuzići.

Doboj Jug

Prema riječima predsjednika Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Doboj Jug, Ediba Skulića ovo je toliko značajan projekat za osobe sa invaliditetom da nije moguće prenijeti utiske onima koji nisu u toj situaciji i potrebi, naglasio je i da se nada da će i ostale javne ustanove pratiti ovakav pristup i omogućiti korištenje svojih usluga i osobama sa invaliditetom.

Općinski načelnik Mirnes Tukić istaknuo je da je ovo samo jedan od koraka u sistemskom rješavanju problema koji opterećuju građane Doboj Juga i da će se ova praksa nastaviti i korak po korak Doboj Jug će ostvariti svoju viziju da bude mjesto ugodnog življenja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...

Lepenica: Gorio pomoćni objekat

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...

Tešanj bogatiji za pet dječaka

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...