Oblačno vrijeme sa kišom i u narednim danima

Datum:

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini jutro sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana, što poslije podne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 24 do 29 °C.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovine U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, pljuskovi sa grmljavinom se očekuju poslije podne. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 29 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u Bosni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno je moguća slaba kiša. Poslije podne i dio večeri kiša, pljuskovi i gemljavina u većem dijelu Bosne. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C, saopćeno je iz FHMZ.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Fadil Novalić završio na crnoj listi SAD, ovo su detalji

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić stavljen je na crnu...

Tužilaštvo BiH i SIPA zaprimili i evidentirali 27 prijava građana povezanih sa izbornim procesom

Postupajući u dežurama određenim za dan Općih izbora u...

Svaki šesti stanovnik BiH ima minus na računu

Stručnjaci tvrde da se prekoračenje na računima sve češće...

Pet vanjskopolitičkih prioriteta za novi saziv Predsjedništva BiH

Na osnovu aktuelne političke situacije, međunarodne pozicije Bosne i...