OO SDP BiH Tešanj: Stranka SDA privatizovala čitav jedan grad

/

OO SDP BiH Tešanj pridružuje se opravdanom buntu građana, a u vezi cjelodnevnog „konzerviranja“ uže gradske jezgre Tešnja na dan 19. august 2022. godine, i to baš u špici turističke sezone, u vrijeme „urlauba“ i „ferragoste“ kada se i inače susrećemo s velikim poteškoćama zbog preopterećenih gradskih saobraćajnica.

Uskratiti građanima parking prostore na tradicionalni „pijačni dan“ još od ranih jutarnjih sati, pa još kasnije i zatvoriti „Titovu“ i „Ilirski trg“, a sve to, navodno „zbog koncerta Mirze Selimovića“, prevarantski je i do bola licemjeran čin. Lažni je to alibi i udar na zdrav intelekt poštenog građanstva tešanjske općine.

Baš kao da u Tešnju zadnjih dana nije bilo sijaset koncerata još nekih mega zvijezda domaće muzičke estrade, pa i onaj veličanstveni i spektakularni, organizovan u čast našeg Nermina Handžića, pa se i pored svega toga opet čaršijom normalno šetalo i saobraćalo. Ali tada, kao ovaj put, se nije „slučajno“ poklopila Bakirova (SDA) tribina s terminima pomenutih koncerata. Slučajno ili ne!? Pa da i jeste, ničiji lični i stranački interes nije smio nadjačati onaj društveni. Ovako ostaje gorak okus izdaje građana od strane vladajućih struktura naše općine. Opšti utisak rezigniranih stanovnika i posjetilaca Tešnja, duboko razočaranih bezobrazlukom i bahatošću SDA stranke mogao se sažeti u, tog dana često izgovorenu, rečenicu: „Imaju li ovi dušu i trunke stida? Sve živo su sebi prigrabili, evo sada hoće i čaršiju da privatizuju!?“  Još dezinficirati, sapirati parking prostor, e da bi se na isti ugodno smjestila reportažna kola „nezavisne“ Hayat TV  i farsa u režiji lokalne SDA time je upotpunjena.

OO SDP BiH Tešanj je zato čvrsto stala na stranu iznevjerenih i razočaranih građana, i kao uvijek dosad ostaje Doslijedna s karakterom, stoji u saopćenju Komisije za informisanje OO SDP BiH Tešanj

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...