Osuđeni supružnici se razbježali u kukuruze, uhapšena samo žena

Datum:

Željku Erceg (27), za kojom je bila raspisana Interpolova potjernica jer se nije javila na izdržavanje zatvorske kazne, uhapsili su pripadnici Policijske uprave Gradiška, dok tragaju za njenim mužem Davorom (39), koji je takođe osuđen i nalazi se u bjekstvu.

Kako saznaju Nezavisne, supružnici su, inače, hapšeni u akciji “Vitorog” zbog trgovine narkoticima, a nakon toga su osuđeni,  supruga na dvije, a suprug na četiri i po godine zatvora.

Međutim, nisu se javili na izdržavanje kazne, a sumnja se da su se skrivali u  Srbiji.

Policija je operativnim radom na terenu došla do informacije da se bračni par Erceg krije na području Brezik Laminaca kod Gradiške, u kući majke odbjegle Željke.

Takođe, su saznali da je u toj kući došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane Davora, a sumnja se da je pucao u zid tokom porodičnih nesuglasica.

Saznajemo, da je policija po dolaku u kuću, pronašla i čahuru, ali ne i supružnike jer su se razbježali u kukuruzima u blizini kuće.

U kući je kako saznajemo zatečen Goran L. (31) iz Gradiške koji je osumnjičen da je planirao pomoći supružnicima da pobjegnu.  On će kako saznajemo biti predat tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Za isto djelo sumnjiče i njegovog sugrađanina Dejana Z. za kojim se traga.

Kako kažu naši izvori, policija je sinoć tražila supružnike, a neko vrijeme su ih i čekali kod kuće gdje se u dvorištu u jednom momentu pojavila Željka, dok se za Davorom i dalje traga.

U Policijskoj upravi Gradiška su rekli, navodeći inicijale, da su operativnim radom na terenu došli do informacije da se bračni par krije na pomenutom području, te da je u kući u toj kući došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Preduzimajući dalje mjere i radnje, policijski službenici pronašli su i i uhapsili Ž.E. dok se i dalje preduzimaju aktivnosti na pronalasku D.E.”, navodi se u saopštenju PU Gradiška.

Izvor: Nezavisne

Povezani postovi
Related

Opći izbori: 5.903 biračka mjesta, pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača

Na ukupno 5.903 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini...

Rekonstrukcija naftnih terminala u Federaciji BiH

Obaveza naše zemlje je imati naftne rezerve koje osim...

Prosječna plaća u avgustu u RS iznosila 1.166 KM

Savez sindikata RS saopćio je da je potrošačku korpu...

Prvi šleperi ogrevnog drveta iz BiH otišli u evropske zemlje

Prvi šleperi ogrevnog drveta iz BiH otišli su u...