U BiH za vikend nestabilno vrijeme

Datum:

U BiH danas pretežno sunčano prije podne. U Bosni će dio prijepodneva biti magle po kotlinama. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.

Za nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. Nastavlja se period nestabilnog vremena sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Povezani postovi
Related

Srčani udari sve češći kod mladih u BiH, glavni uzroci su loši životni stilovi i zagađen zrak

Loši životni stilovi u kojima dominiraju upotreba alkohola i...

U BiH oblačno sa kišom, moguća i grmljavina

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno...

Njemački ambasador, kojeg je Dodik htio blokirati, stupio na dužnost

Novoimenovani ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini...

Direktor i profesori u srednjoj školi u Tuzli namještali konkurs, izrečena im uslovna kazna

Općinski sud u Tuzli donio je prvostepenu presudu u...