Zavidovići: Za prvu fazu sanacije ulice “15. septembar” opredijeljeno 86.580,00 KM

/

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji dijela ulice “15. septembar”.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 86.580,00 KM. Nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Geo-put“ d.o.o. Maglaj.

U okviru ugovorene vrijednosti izvest će se radovi na sanaciji pomenute ulice u dužini od 160 m, sa početkom od raskrsnice ulice “15. septembar” i ulice “Patriotske lige”. Planirano je izvođenje radova na rušenju postojeće asfaltne kolovozne konstrukcije i trotoara, proširenje kolovoza, izrada trotoara obostrano i radovi na gornjem sloju kolovozne konstrukcije, te ugradnja asfaltnog nosivohabajućeg sloja debljine d=7 cm, kao i izrada habajućeg sloja trotoara. Asfaltni kolovoz širine 6,0 metara i trotoari obostrano širine 2×1,55 m.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak politike trenutne gradske vlasti a koja se ogleda u zadovoljavanju osnovnih potreba građana Zavidovića, kako iz gradske tako i iz seoskih sredina.

“Obzirom da ulica “15. septembar” nosi simboličan naziv, a to je dan potpunog oslobođenja našeg grada od agresora, Gradonačelnik naglašava da će u budućnosti ona postati jedna od najljepših i najuređenijih gradskih ulica.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...