Premijer Bašić primio članove uprave Airsoft kluba Bajraktar iz Kaknja

/

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić primio je u svom uredu upravu Airsoft kluba “Bajraktar” iz Kaknja na čelu s predsjednikom Adnanom Kadićem.

“Bajraktar” je nedavno učestvovao na “Border war 14” u Češkoj, jednom od najvećih susreta airsoft klubova u svijetu, gdje je bio jedini predstavnik iz Zeničko-dobojskog kantona i jedan od dva kluba učesnika iz Bosne i Hercegovine.

Tamo su uspostavili kontakte sa klubovima iz Mađarske, Italije i cijele Evrope, koji su najavili dolazak na događaj “Operation CRYSIS 2”, koji će „Bajraktar“ organizirati u julu naredne godine.

Predstavnici ovog kluba uručili su premijeru Bašiću zahvalnicu za uspješnu saradnju i pomoć pri realizaciji “Operation CRIYSIS”, kao i afirmaciju airsfot sporta u ZDK i BiH.

Premijer je čestitao upravi kluba na posvećenosti razvoju airsoft sporta i organizaciji održanog susreta, najavivši nastavak podrške Vlade ovom ali i svim drugim klubovima koji doprinose razvoju sporta u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...