Tešanjski sportski klubovi omogućili besplatne članarine za sve porodice s troje ili više djece

/

Danas je u Općini Tešanj održana press-konferencija na kojoj su javnosti predstavljeni ciljevi i planovi  početka rada “Porodica tri plus” na području tešanjske regije. “Porodice tri plus” su danas potpisale sporazume o saradnji sa svim klubova sa područja općine Tešanj.

“Porodice tri plus” za kratko vrijeme zakonskim zagovaranjem i udruživanjem sa društvenim i privatnim sektorom ostvarili historijske pomake za ovu populaciju u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu.

Prvi u Zeničko-dobojskom kantonu, sportski klubovi iz Tešnja, odazvali su se pozivu i pristupili ovom velikom pronatalitetnom programu. Tako su omogućili besplatne članarine za svu djecu iz višečlanih porodica i na ovaj načih, svih 30 klubova je svojim pristupanjem poslalo snažnu poruku u podršci natalitetu.

“Ova izuzetna društvena odgovornost sportskih klubova olakšati će umnožene finansijske obaveze za ovu populaciju gdje ujedno šaljemo  poruku  da zajednički možemo otkloniti prepreke koje stoje na putu naše budućnosti” – rekao je predsjedink “Porodice tri plus” Mustafa Vlahovljak.

Povezani postovi

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Firma Nova Plast prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", firma Nova...