Plivači SPID-a sezonu otvorili medaljama u Podgorici

Datum:

Članovi Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva sjajno su otvorili novu sezonu uspješnim nastupom na međunarodnoj sceni.

U organizaciji Plivačkog klub osoba sa invaliditetom Mako iz Podgorice ovog vikenda održano je prvo međunarodno plivačko takmičenje za osobe sa invaliditetom „Podgorica open 2022“.

Boje Bosne i Hercegovine branilo je deset takmičara koji su imali 47 startova, te su u apsolutnoj kategoriji osvojili ukupno 23 medalje.

Očekivanja su i u glavnom gradu Crne Gore opravdala dva najbolja bh. paraplivača Ismail Zulfić sa četiri zlate i dvije bronzane medalje, te Ismail Barlov sa tri zlata i jednom bronzom.

Upečatljiv nastup imale su i mlade bh. dame Kanita Šabanović sa tri zlata i dva srebra, Hena Godinjak sa dvije bronze, te Lejla Sporišević sa dva srebra. Kenan Kovačević okitio se srebrom i bronzom, dok su Ahmed Mašetić i Nedim Njemčević isplivali po jednu bronzu.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine i Plivačkog kluba SPID u Podgorici su plivali još Jasmin Stanar i Azemina Hrustić.

„Nova paraplivačka sezona je počela na najbolji način. Naši plivači u Podgorici su najavili uzbudljiv period koji slijedi u kojem će, sigurni smo, obradovati bh. javnost i novim velikim rezultatima na međunarodnoj sceni. Ismail Zulfić i Ismail Barlov u Crnoj Gori su još jednom potvrdili da su s pravom među potencijalnim uzdanicama za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine. Svaki novi nastup i novi uspjeh na takmičenjima korak su prema tom cilju“, kazala je trenerica, Ilda Kukuruzović.

Stručni štab PK SPID na ovom takmičenju činio je i trener Tarik Kurtanović. Na mitingu su uz bh. plivače, nastupili i reprezentativci Hrvatske, Grčke i domaćina Crne Gore.

Povezani postovi
Related

Taekwondo klub akademija Tešanj s takmičenja u Sarajevu donijela brojne medalje

Taekwondo klub akademija Tešanj jučer je zajedno sa svojim...

Tešanj: Rijad Rošić dobio poziv za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj

Rijad Rošić član karate kluba "Unija" iz Tešnja koji...

Tešnjak Omer Mehmedović osvojio srebrenu medalju na Svjetskom turniru

Ovog vikenda se u Sloveniji održava Svjetski bodovno rangirani...

Takmičari Karate kluba “Tešanj” u Banja Luci osvojili 27 medalja

19.Banja Luka Open turnir u tehničkoj organizaciji K.K. "ŠESNAESTA"...