Košarkaški savez BiH u problemu: Čekamo i dalje obećana sredstva od Vijeća ministara

Datum:

U danima radosti koju su nam priredili reprezentativci Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez BiH i dalje očekuje uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara BiH.

Naime, Vijeće ministara je, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donijelo na telefonskoj sjednici odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

“Odlukom je Košarkaškom savezu BiH odobreno 200.000 KM za finansiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima. Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije BiH”, saopšteno je tada iz Vijeća ministara BiH.

Pomenuta sjednica je održana 15. avgusta. Danas je 5. septembar. Novac nije uplaćen. U Košarkaškom savezu BiH i dalje čekaju.

Podsjetimo, Košarkaši BiH pobijedili su sinoć u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa selekciju Slovenije rezultatom 97:93 i tako su došli na korak do plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Do kraja grupne faze igramo još protiv Francuske i Litvanije (utorak i srijeda), a za siguran prolaz potreban nam je barem jedna pobjeda.

Izvor: Klix.ba

Povezani postovi
Related

Taekwondo klub akademija Tešanj s takmičenja u Sarajevu donijela brojne medalje

Taekwondo klub akademija Tešanj jučer je zajedno sa svojim...

Tešanj: Rijad Rošić dobio poziv za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj

Rijad Rošić član karate kluba "Unija" iz Tešnja koji...

Tešnjak Omer Mehmedović osvojio srebrenu medalju na Svjetskom turniru

Ovog vikenda se u Sloveniji održava Svjetski bodovno rangirani...

Takmičari Karate kluba “Tešanj” u Banja Luci osvojili 27 medalja

19.Banja Luka Open turnir u tehničkoj organizaciji K.K. "ŠESNAESTA"...