Košarkaški savez BiH u problemu: Čekamo i dalje obećana sredstva od Vijeća ministara

/

U danima radosti koju su nam priredili reprezentativci Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez BiH i dalje očekuje uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara BiH.

Naime, Vijeće ministara je, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donijelo na telefonskoj sjednici odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

“Odlukom je Košarkaškom savezu BiH odobreno 200.000 KM za finansiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima. Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije BiH”, saopšteno je tada iz Vijeća ministara BiH.

Pomenuta sjednica je održana 15. avgusta. Danas je 5. septembar. Novac nije uplaćen. U Košarkaškom savezu BiH i dalje čekaju.

Podsjetimo, Košarkaši BiH pobijedili su sinoć u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa selekciju Slovenije rezultatom 97:93 i tako su došli na korak do plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Do kraja grupne faze igramo još protiv Francuske i Litvanije (utorak i srijeda), a za siguran prolaz potreban nam je barem jedna pobjeda.

Izvor: Klix.ba

Povezani postovi

Pet medalja za takmičare KBS ARENA Tešanj

Takmičari  KBS Arena Tešanj sudjelovali su na 1. kolu...

KK Gradina Tešanj domaćini završnog turnira Final Four za ulazak u A1 Ligu BiH

Nakon pobjede u Zenici u posljednjem kolu rezultatom 76:83,...

Veliki uspjeh za FT Tešanj u play-offu za Premijer futsal ligu BiH

U uzbudljivoj utakmici play-offa za prvaka, FT Tešanj je...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj-Šije uspješni na Državnom prvenstvu

Takmičar Taekwondo Akademija Tešanj-Šije su nastupali u Sarajevu, u dvorani...