JU Centar za socijalni rad Tešanj: Obavijest za porodilje o ostvarenju prava na naknade

/

JU Centar za socijalni rad Tešanj obavještava porodilje u radnom odnosu i nezaposlene porodilje da od ponedjeljka 05.09.2022.godine mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Zeničko-dobojskog kantona.
Predmetni obrasci su dostupni u prostorijama JU Centra za socijalni rad Tešanj, te na web stranici Centra – csrt@bih.net.ba
Porodilje u radnom odnosu i nezaposlene porodilje koje već koriste predmetna prava u skladu sa Zakonom, JU Centar za socijalni rad Tešanj će u roku od 45 dana uraditi zamjenu postojećih rješenja kako bi se nastavila uredno isplata naknade i iste nemaju potrebu da po navedenom pitanju dolaze u prostorije Centra.
Nezaposlene žene majke- porodilje, koje do sada nisu ostvarile navedeno pravo, mogu podnijeti zahtjev i isto ostvaruju od 01.09.2022.godine, do godine dana života djeteta.
Uslovi i potrebna dokumentacija za ostvarivanje ovih prava je navedena uz obrasce zahtijeva a dodatne informacije se mogu dobiti lično u Centru za socijalni rad ili na broj 032 656-351.
Obrazac zahtjeva za porodilje možete potražiti OVDJE

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...