JU Centar za socijalni rad Tešanj: Obavijest za porodilje o ostvarenju prava na naknade

Datum:

JU Centar za socijalni rad Tešanj obavještava porodilje u radnom odnosu i nezaposlene porodilje da od ponedjeljka 05.09.2022.godine mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Zeničko-dobojskog kantona.
Predmetni obrasci su dostupni u prostorijama JU Centra za socijalni rad Tešanj, te na web stranici Centra – csrt@bih.net.ba
Porodilje u radnom odnosu i nezaposlene porodilje koje već koriste predmetna prava u skladu sa Zakonom, JU Centar za socijalni rad Tešanj će u roku od 45 dana uraditi zamjenu postojećih rješenja kako bi se nastavila uredno isplata naknade i iste nemaju potrebu da po navedenom pitanju dolaze u prostorije Centra.
Nezaposlene žene majke- porodilje, koje do sada nisu ostvarile navedeno pravo, mogu podnijeti zahtjev i isto ostvaruju od 01.09.2022.godine, do godine dana života djeteta.
Uslovi i potrebna dokumentacija za ostvarivanje ovih prava je navedena uz obrasce zahtijeva a dodatne informacije se mogu dobiti lično u Centru za socijalni rad ili na broj 032 656-351.
Obrazac zahtjeva za porodilje možete potražiti OVDJE

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...