JU Centar za socijalni rad Tešanj: Obavijest za porodilje o ostvarenju prava na naknade

/

JU Centar za socijalni rad Tešanj obavještava porodilje u radnom odnosu i nezaposlene porodilje da od ponedjeljka 05.09.2022.godine mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Zeničko-dobojskog kantona.
Predmetni obrasci su dostupni u prostorijama JU Centra za socijalni rad Tešanj, te na web stranici Centra – csrt@bih.net.ba
Porodilje u radnom odnosu i nezaposlene porodilje koje već koriste predmetna prava u skladu sa Zakonom, JU Centar za socijalni rad Tešanj će u roku od 45 dana uraditi zamjenu postojećih rješenja kako bi se nastavila uredno isplata naknade i iste nemaju potrebu da po navedenom pitanju dolaze u prostorije Centra.
Nezaposlene žene majke- porodilje, koje do sada nisu ostvarile navedeno pravo, mogu podnijeti zahtjev i isto ostvaruju od 01.09.2022.godine, do godine dana života djeteta.
Uslovi i potrebna dokumentacija za ostvarivanje ovih prava je navedena uz obrasce zahtijeva a dodatne informacije se mogu dobiti lično u Centru za socijalni rad ili na broj 032 656-351.
Obrazac zahtjeva za porodilje možete potražiti OVDJE

Povezani postovi

U Kosovi kod Maglaja kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

U naselju Kosova kod Maglaja, na magistralnom putu M17,...

Zatvoren put između Doboja i Stanara

Saobraćaj će na regionalnom putu od Doboja prema Stanarima...

JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za...

Podignuta optužnica protiv načelnika Maglaja i predsjednika SDP-a ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mahmutagić...