U Mjesnoj zajednici „Rujnica“ započela druga faza izgradnje lokalnog puta Zavidovići – Šabin potok – Ilići – Rujnica, Grad Zavidovići opredijelio 50.000,00 KM

/

Vrijedni mještani Mjesne zajednice „Rujnica“ na čelu s aktivistom Hasanom Hodžićem otpočeli su s drugom fazom projekta izgradnje lokalnog puta Zavidovići – Šabin potok – Rujnica.

Nakon zemljanih radova i betoniranja ovog putnog pravca započelo je presvlačenje betonske podloge slojem asfalta a bitno je naglasiti da je njegovom izgradnjom mještanima MZ „Rujnica“ omogućen brži i lakši pristup gradu, imajući u vidu da je putovanje ovom dionicom kraće za oko 6 kilometara u odnosu na lokalni put Zavidovići – Dolac – Rujnica.

Grad Zavidovići i Gradonačelnik Hašim Mujanović od samog početka podržavaju izgradnju puta prema Rujnici, te je i za ovu fazu iz Budžeta Grada Zavidovići opredijeljeno 50.000,00 KM. Saradnjom mještana i Gradske uprave završeno je asfaltiranje dionice dužine 1300 m. Planirano je do kraja 2023. godine zavšiti II fazu projekta, tj. završiti asfaltiranje do priključka na regionalni put Zavidovići – Maglaj.

„Mještani MZ „Rujnica“ od 2018. godine intenzivno rade na uređenju putnog pravca preko Šabinog potoka i Ilića uz istovremenu izgradnju i priključnih puteva prema Staroj rujničkoj džamiji i prema naselju Mednik. Iza njih je veliki urađeni posao i realizavan je značajan, generacijski projekat.

Čestitam im na postignutim rezultatima.  Zaista je zadovoljstvo sarađivati sa Hasanom Hodžićem i njegovom vrijednom ekipom i rujničkom dijasporom koji neumorno rade na stvaranju boljih uslova života za mještane ove mjesne zajednice. Oni su svijetli primjer drugima na koji način se voli svoj grad i svoj zavičaj a Grad Zavidovići nastavit će podržavati sve projekte od značaja za građane Zavidovića“, istakao je Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović.

Povezani postovi

Zatvoren put između Doboja i Stanara

Saobraćaj će na regionalnom putu od Doboja prema Stanarima...

JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za...

Podignuta optužnica protiv načelnika Maglaja i predsjednika SDP-a ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mahmutagić...

SDP u Maglaju gubi većinu u vijeću, a sve zbog načelnika Mirsada Mahmutagića?

Većina u Općinskom vijeću Maglaj koju je držao maglajski...