U Mjesnoj zajednici „Rujnica“ započela druga faza izgradnje lokalnog puta Zavidovići – Šabin potok – Ilići – Rujnica, Grad Zavidovići opredijelio 50.000,00 KM

Datum:

Vrijedni mještani Mjesne zajednice „Rujnica“ na čelu s aktivistom Hasanom Hodžićem otpočeli su s drugom fazom projekta izgradnje lokalnog puta Zavidovići – Šabin potok – Rujnica.

Nakon zemljanih radova i betoniranja ovog putnog pravca započelo je presvlačenje betonske podloge slojem asfalta a bitno je naglasiti da je njegovom izgradnjom mještanima MZ „Rujnica“ omogućen brži i lakši pristup gradu, imajući u vidu da je putovanje ovom dionicom kraće za oko 6 kilometara u odnosu na lokalni put Zavidovići – Dolac – Rujnica.

Grad Zavidovići i Gradonačelnik Hašim Mujanović od samog početka podržavaju izgradnju puta prema Rujnici, te je i za ovu fazu iz Budžeta Grada Zavidovići opredijeljeno 50.000,00 KM. Saradnjom mještana i Gradske uprave završeno je asfaltiranje dionice dužine 1300 m. Planirano je do kraja 2023. godine zavšiti II fazu projekta, tj. završiti asfaltiranje do priključka na regionalni put Zavidovići – Maglaj.

„Mještani MZ „Rujnica“ od 2018. godine intenzivno rade na uređenju putnog pravca preko Šabinog potoka i Ilića uz istovremenu izgradnju i priključnih puteva prema Staroj rujničkoj džamiji i prema naselju Mednik. Iza njih je veliki urađeni posao i realizavan je značajan, generacijski projekat.

Čestitam im na postignutim rezultatima.  Zaista je zadovoljstvo sarađivati sa Hasanom Hodžićem i njegovom vrijednom ekipom i rujničkom dijasporom koji neumorno rade na stvaranju boljih uslova života za mještane ove mjesne zajednice. Oni su svijetli primjer drugima na koji način se voli svoj grad i svoj zavičaj a Grad Zavidovići nastavit će podržavati sve projekte od značaja za građane Zavidovića“, istakao je Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović.

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...