Ajvar od pečene paprike: Ovo je najbolji recept sa naših prostora!

Datum:

Otkrivamo vam recept za najukusniji ajvar koji se sprema na našim prostorima.

Sastojci:

15 kg paprika

5 kg patlidžana

800 ml ulja

4 kašike soli

2 kašike šećera

2 kašike esencije

Priprema

Paprike i patlidžan oprati, i ispeći. Zatim ih očistiti, i samljeti. U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrijati i dodati paprike i patlidžan. Dodati so, šećer i esenciju. Kuhati uz neprestano miješanje.

U vruće sterilisane tegle sipati vruć ajvar, dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni.

Izvor: N1

Povezani postovi
Related

Savjeti uz koje namirnice mogu da ostanu duže svježe

Ovo se dešava u gotovo svakoj kući, nekada kupimo...

Naučnici otkrili povezanost između ružnih snova i demencije

Ljudi koji imaju česte uznemirujuće snove u srednjim godinama...

Da li je u BiH dozvoljeno voziti u štiklama ili papučama? Evo šta kaže zakon

Otišli ste na more i baš vam se ne...

Kada nije poželjno koristiti maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vijekovima poznato i korišćeno u korist...