Ajvar od pečene paprike: Ovo je najbolji recept sa naših prostora!

/

Otkrivamo vam recept za najukusniji ajvar koji se sprema na našim prostorima.

Sastojci:

15 kg paprika

5 kg patlidžana

800 ml ulja

4 kašike soli

2 kašike šećera

2 kašike esencije

Priprema

Paprike i patlidžan oprati, i ispeći. Zatim ih očistiti, i samljeti. U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrijati i dodati paprike i patlidžan. Dodati so, šećer i esenciju. Kuhati uz neprestano miješanje.

U vruće sterilisane tegle sipati vruć ajvar, dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni.

Izvor: N1

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Meteorolozi objavili kakvo bi nas vrijeme moglo očekivati za prvomajske praznike

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu prognozu sa...

Bolest bubrega tiho se javlja: Jedan rani simptom može biti upozorenje

Smrtnost povezana s bubrežnom bolesti raste iz godine u...

Dosadila vam je klasična, za Bajram napravite kokos baklavu

Iako su u tradiciji regije najpopularnije baklave s orasima,...

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio...