JP RAD d.d. Tešanj nastavlja s projektima: 260 metara novog cjevovoda velikog profila

/

JP RAD d.d. Tešanj u 2022. godini teži rješavanju ključnih projekata u sistemu vodosnabdijevanja kako bi sistem učinili što stabilnijim.
Rezultat takvih projekata u konačnici jeste uredno vodosnabdijevanje za naše građane.
Od ponedjeljka 12.09.22. godine krećemo u realizaciju DRUGE faze (faza I- plava boja, faza II- crvena boja) rekonstrukcije potisnog i povratnog azbestcementnog cjevovoda velikog profila na dionici mreže Ulica Braće Kotorić Jelah prema Jevadžijama.
Tokom rekonstrukcije bit će zamijenjeno 130 m potisnog azbestcementnog cjevovoda DN 300 mm u jednom smjeru i 130 m distributivnog azbestcementnog cjevovoda DN 250 mm u drugom smjeru. Ukupno 260 metara novog cjevovoda.
Svi priključci na pomenutoj dionici bit će nanovo rekonstruisani. Osim toga ovim projektom izmjestit će se cjevovod iz privatnih u javne parcele i na taj način olakšati buduće održavanje.
Dodatni efekat ove zamjene jeste i bolja mogućnost regulacije velikih pritisaka koja u konačnici treba rezultirati manjim brojem kvarova u ovoj zoni.
Korisnike naših usluga vodosnabdijevanja, ali i ostale građane molimo za razumijevanje i saradnju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...