Grad u kojem policajci ne smiju pisati kazne, evo zašto

Datum:

Policajci se moraju godinu dana suzdržavati od pisanja kazni za saobraćajne prekršaje prekršaje.

U mjestu Menifee u Arkansasu policija je doslovno strah i trepet. Ipak, vlast ju jako voli jer odlično puni budžet. Čak i predobro, pa su se našli u nezavidnoj situaciji.

Naime, arkanzaški zakon dopušta da se do 30 odsto gradskog budžeta puni od naplate kazni za saobraćajne prekršaje. Policajci iz mjesta s tek 274 stanovnika, u kojem svako svakoga poznaje, zaigrali su se i probili tu granicu. Naime, revizija je utvrdila da je Grad od kazni tokom 2020. godine “zaradio” više od 120.000 dolara, što je više od polovine gradskog proračuna.

Na sve je reagovao sud i donio zabranu policiji da idućih godinu dana piše kazne, saznaje THV11. Gradonačelnik Menifeeja Gary Green krivi načelnika policije Menifeeja Johna Randalla, za kojeg kaže da je prestrog: “Kada sam ga zaposlio, rekao sam: ‘Ne možemo pisati kazne za prekoračenje od 10 milja na sat.’ No policajci su pisali kazne i za takva prekoračenja.”

Prema evidenciji, jedan je policajac u razdoblju od 1.1.2018. do 24.8.2022. godine ispisao čak 771 kaznu. Zanimljivo je da nijedan policajac nije izdao nijedno upozorenje.

To ne znači da će sada nastati bezvlađe na ulicama u duhu Mad Maxa. Kako na ovom području djeluju i druge policijske službe, promet će se i dalje nadzirati, a pisaće se i kazne. Naravno, u manjoj mjeri i ne za korist gradskog budžeta.

Izvor: Nezavisne

Povezani postovi
Related

Cijene nafte blago porasle s najnižih nivoa u devet mjeseci

Prvi put od kraja avgusta cijene nafte na svjetskim...

U svijetu do 2050. godine 1,6 milijardi ljudi starijih od 65 godina

Očekuje se da će do 2050. godine u svijetu...

Zvanična odluka Vlade Srbije: Poskupljuju šećer i piletina

Vlada Republike Srbije usvojila je više izmijenjenih uredbi i odluka...

Strateške rezerve goriva u SAD na rekordno niskom nivou

Strateške rezerve goriva u SAD nalaze se na najnižem...