Grad u kojem policajci ne smiju pisati kazne, evo zašto

/

Policajci se moraju godinu dana suzdržavati od pisanja kazni za saobraćajne prekršaje prekršaje.

U mjestu Menifee u Arkansasu policija je doslovno strah i trepet. Ipak, vlast ju jako voli jer odlično puni budžet. Čak i predobro, pa su se našli u nezavidnoj situaciji.

Naime, arkanzaški zakon dopušta da se do 30 odsto gradskog budžeta puni od naplate kazni za saobraćajne prekršaje. Policajci iz mjesta s tek 274 stanovnika, u kojem svako svakoga poznaje, zaigrali su se i probili tu granicu. Naime, revizija je utvrdila da je Grad od kazni tokom 2020. godine “zaradio” više od 120.000 dolara, što je više od polovine gradskog proračuna.

Na sve je reagovao sud i donio zabranu policiji da idućih godinu dana piše kazne, saznaje THV11. Gradonačelnik Menifeeja Gary Green krivi načelnika policije Menifeeja Johna Randalla, za kojeg kaže da je prestrog: “Kada sam ga zaposlio, rekao sam: ‘Ne možemo pisati kazne za prekoračenje od 10 milja na sat.’ No policajci su pisali kazne i za takva prekoračenja.”

Prema evidenciji, jedan je policajac u razdoblju od 1.1.2018. do 24.8.2022. godine ispisao čak 771 kaznu. Zanimljivo je da nijedan policajac nije izdao nijedno upozorenje.

To ne znači da će sada nastati bezvlađe na ulicama u duhu Mad Maxa. Kako na ovom području djeluju i druge policijske službe, promet će se i dalje nadzirati, a pisaće se i kazne. Naravno, u manjoj mjeri i ne za korist gradskog budžeta.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Zabranjuju TikTok: Hoće li američka vlada ugasiti ovu društvenu mrežu

Sa 360 glasova "za", i svega 58 "protiv" izglasan...

Dva državljana BiH uhapšena u Njemačkoj zbog šverca oružja

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva...

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...