Semir Efendić sa predizbornog skupa u Tešnju: Nećemo podržati kandidaturu Bakira Izetbegovića

Datum:

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održala je sinoć predizborni skup u Centru za kulturu Tešanj, kojem je prisustvovao veliki broj građana, simpatizera strane i gostiju iz Usore, Teslića, Maglaja, Doboja i Sarajeva.

Centralni skup bio je prilika da Stranka za BiH, općinska organizacija Tešanj, predstavi postignute rezultate od prethodnih godina, političku platformu za predstojeće opće izbore, kao i kandidate za sve nivoe vlasti.

Predstavljeni su kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo, Predstavnički dom Parlamenta FBiH te Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Skup je zaključio predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, mr. Semir Efendić, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, sa porukom o nedjeljivosti BiH i potrebi dostojanstvenog života za sve građane, stavljajući akcenat na plan i program Stranke, te infrastrukturne i druge razvojne planove, kako u KS, tako i drugim nivoima vlasti u BiH.

Prije početka predizbornog skupa mr. Semir Efendić dao je izjave za medije, te je istakao kako Stranka za BiH, još uvijek ne zna kojeg će kandidata za člana Predsjedništva BiH podržati na općim izborima, ali zna da to neće biti Bakir Izetbegović.

– Stranka za BiH nema svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, znamo samo koga ne bismo podržali. Vjerovatno nećemo podržati Bakira Izetbegovića, a podrška može ići u pravcu Komšića ili Bećirevića. Nismo konačno kao stranka taj stav saopćili, to ćemo učiniti u narednom periodu. Smatram da građani ipak sami najbolje znaju i da ne mora mnogo značiti to što mi kažemo – kazao je Efendić.

Semir Efendić sa predizbornog skupa u Tešnju: Nećemo podržati kandidaturu Bakira Izetbegovića

Povezani postovi
Related

U toku potraga za nestalim Dobojlijom

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere...

SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da reaguju zbog izborne krađe

SDS pozvala je Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i...

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...