Komisija usaglasila Zakon o ukidanju akciza na gorivo, preostao još jedan korak

/

Na današnjem sastanku Komisije za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza, usaglašen je prijedlog zakona koji je još u martu usvojen na Predstavničkom domu i koji predviđa ukidanje akciza na šest mjeseci uz mogućnost produživanja za dodatna tri mjeseca.

Na sjednici Komisije za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza nisu se pojavili članovi iz SNSD-a Dušanka Majkić i Dragan Bogdanić. Sastanku su prisustvovali Saša Magazinović, Predrag Kožul, Lidija Bradara i Amir Fazlić.

Komisija je odbila prijedlog koji je usvojen na Domu naroda sa amandmanima Dušanke Majkić i koji je predviđao ukidanje na samo trideset dana.

Kao usaglašen usvojen je prijedlog SDP-a koji je u martu usvojen na Predstavničkom domu i koji predviđa ukidanje akciza na šest mjeseci uz mogućnost da Vijeće ministara produži odluku za dodatna tri mjeseca.

Nakon usaglašavanja prema proceduri potrebno je da oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine potvrde stav Zajedničke komisije o usaglašenom zakonu.

“Ubijeđen sam da će, iako smo do sada imali elemente bahatog i bezobzirnog ponašanja zastupnika kada je u pitanju ovaj zakon i odugovlačenje, da će izborna kampanja biti ta koja će nam biti od pomoći da konačno i građani imaju korist od kampanje pa da pod pritiskom izbora dobiju jeftinije gorivo”, rekao je Magazinović.

Magazinović kaže kako sada postoje dvije opcije da predsjedavajući domova sazovu sjednicu, ali ako se to ne desi u razumnom roku da će zastupnici skupiti potpise i sazvati sjednicu, te da bi trebalo da se sjednica održi prije izbora.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...