Dobojski policajci spriječili samoubistvo četrdesetvogodišnjakinje

Datum:

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 12.09.2022. godine, spriječili su samoubistvo jedne četredsetdvogodišnjakinje koja trenutno boravi u Doboju, koja je imala namjeru da skoči sa porodične kuće vlasništvo drugog lica sa visine od oko 15 metara.

Navedeni događaj policijskim službenicima je prijavljen od strane sugrađanke oko 13,25 časova, koja je uočila da se na rubu krovišta stambenog objekta nalazi nepoznata ženska osoba koja je svojim ponašanjem ukazivala da želi izvršiti samoubistvo, te da je nekoliko puta rekla da će skočiti.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 koji su stupili u verbalni kontakt sa navedenom, te nakon što su zadobili njeno povjerenje polako su se popeli na krov objekta te istu spustili na bezbjednu lokaciju.

O svemu je bila obaviještena Služba hitne pomoći Doma zdravlja Doboj i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Doboj koji su izašli na lice mjesta.

Nakon navedenog istoj je ukazana potrebna ljekarska pomoć od strane Službe hitne pomoći, a potom je prevezena u dobojsku bolnicu.

Policijski službenici su i ovaj put brzom reakcijom spasili jedan ljudski život. Policijska uprava Doboj se zahvaljuje našoj sugrađanki koja je odmah po uočovanju nepoznatog ženskog lica na krovu kuće pozvala policiju u želji da pomogne i spriječi istu u njenoj namjeri.

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...