BAKIR PIJE SAMO ‘NULARICU’: Statistika koja pokopava Izetbegovića u utrci s Bećirovićem

Datum:

Kada je Denis Bećirović krajem maja predstavljen kao zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva, gostujući ekskluzivno u Centralnom dnevniku FACE TV sa Senadom Hadžifejzovićem na pitanje zašto je on bolji kandidat od Bakira Izetbegovića dao je vrlo blag odgovor. Umjesto očekivanog nabrajanja afera SDA pod vodstvom Izetbegovića, loše tridesetogodišnje vladavine te stranke i sličnog, Bećirović je kazao da smatra da je bolji kandidat jer je mnogo više radio i bio aktivniji u Domu naroda Parlamenta BiH.

Ova Bećirovićeva izjava tada se smatrala vrlo mlakom i kukavičkom te je tumačena kao njegovo izbjegavanje da ulazi u preuranjenu kampanju i klinč sa SDA. Međutim, nakon što se nedavno na društvenim mrežama pojavio grafički prikaz na kojem se jasno vidi da za skoro četiri godine rada u Parlamentu, Izetbegović u poređenju sa Bećirovićem, nije radio gotovo ništa iako je za taj period primao enormno visoku plaću, ova Bećirovićeva izjava je dobila svoje značenje.

Tako je Bećirović, naprimjer, imao 32 delegatska pitanja, a Izetbegović nijedno. Bećirović je podnio 29 delegatskih inicijativa, Izetebgović nijednu, itd.

Zbog ove statistike Izetbegović je na društvenim mrežama izvrgnut kritikama i uvredama zbog lažnog patriotizma i borbe za državu, jer tamo gdje bi se borbe trebale voditi – u parlamentu, ima učinak nula. Tako je zbog brojnih nula koje stoje na grafici u Izetbegovićevoj koloni, na jednoj satiričnoj Facebook stranici iznad objave statistike kojoj je dodan paket piva, stavljen opis “Pijem samo nularicu”.

 

Izvor: thebosniatimes.ba

Povezani postovi
Related

Šest dana uoči izbora počinje isplata još jedne pomoći, ova je 1.000 KM

Šest dana uoči Općih izbora član Predsjedništva Bosne i...

UIO BiH: Oduzet duhan u vrijednosti 65.100 KM, pronađeno i oružje

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji...

Dodik: Za 30 godina vidim RS kao nezavisnu državu, ponosan sam na saradnju sa Putinom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da...

Podaci UIOBiH za ovu godinu: Uvezli smo čak 52,3 miliona kilograma mesa

Domaći farmeri već dugo upozoravaju da im je od...