BAKIR PIJE SAMO ‘NULARICU’: Statistika koja pokopava Izetbegovića u utrci s Bećirovićem

/

Kada je Denis Bećirović krajem maja predstavljen kao zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva, gostujući ekskluzivno u Centralnom dnevniku FACE TV sa Senadom Hadžifejzovićem na pitanje zašto je on bolji kandidat od Bakira Izetbegovića dao je vrlo blag odgovor. Umjesto očekivanog nabrajanja afera SDA pod vodstvom Izetbegovića, loše tridesetogodišnje vladavine te stranke i sličnog, Bećirović je kazao da smatra da je bolji kandidat jer je mnogo više radio i bio aktivniji u Domu naroda Parlamenta BiH.

Ova Bećirovićeva izjava tada se smatrala vrlo mlakom i kukavičkom te je tumačena kao njegovo izbjegavanje da ulazi u preuranjenu kampanju i klinč sa SDA. Međutim, nakon što se nedavno na društvenim mrežama pojavio grafički prikaz na kojem se jasno vidi da za skoro četiri godine rada u Parlamentu, Izetbegović u poređenju sa Bećirovićem, nije radio gotovo ništa iako je za taj period primao enormno visoku plaću, ova Bećirovićeva izjava je dobila svoje značenje.

Tako je Bećirović, naprimjer, imao 32 delegatska pitanja, a Izetbegović nijedno. Bećirović je podnio 29 delegatskih inicijativa, Izetebgović nijednu, itd.

Zbog ove statistike Izetbegović je na društvenim mrežama izvrgnut kritikama i uvredama zbog lažnog patriotizma i borbe za državu, jer tamo gdje bi se borbe trebale voditi – u parlamentu, ima učinak nula. Tako je zbog brojnih nula koje stoje na grafici u Izetbegovićevoj koloni, na jednoj satiričnoj Facebook stranici iznad objave statistike kojoj je dodan paket piva, stavljen opis “Pijem samo nularicu”.

 

Izvor: thebosniatimes.ba

Povezani postovi

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...

Džamija u Svircu nastoji olakšati vjernicima: Da bi majke klanjale teraviju, organizirali radionicu za djecu

Lijepa priča stiže iz džemata i najstarije džamije iz...