Dodjela novčane nagrade „Nagrada posebno nadarenim studentima – Alen Mehmedović“

Datum:

U okviru Programa obilježavanja Dana Grada Zavidovići danas je u Velikoj sali Grada Zavidovići upriličena dodjela novčane nagrade “Nagrada za posebno  nadarene studente – Alen Mehmedović”.

Navedenu nagradu ostvarili su studenti prvog i drugog ciklusa studija sa područja Grada Zavidovići koji su studirali na visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2021/2022. godini sa prosjekom ocjena svih položenih ispita najmanje 9.00, izuzev studenata medicine i tehničkih nauka čiji prosjek iznosi najmanje 8.50.

„Nagrada za posebno nadarene studente – Alen Mehmedović“ već tradicionalno se dodjeljuje nadarenim studentima sa područja Grada Zavidovići, na osnovu provedenog javnog oglasa, što je rijedak primjer u našoj domovini kada je u pitanju odavanje priznanja studentima za ostvarene dobre rezultate kroz njihovo školovanje.

Nagrada je dobila naziv po izuzetno nadarenom studentu, našem Zavidovićaninu, Alenu Mehmedoviću, zahvaljujući njegovim izvanrednim rezultatima tokom studiranja ali je usljed bolesti mlad preminuo.

Posebno nadarene studente ugostio je i nagrade uručio Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović. Gradonačelnik se osvrnuo na važnost obrazovanja i ostvarivanja dobrih rezultata. Posebno je naglasio značaj ostanka mladih ljudi nakon studiranja u našoj domovini gdje će stečene vještine i znanje primijeniti u praksi i time doprinijeti unapređenju prilika u našem gradu i našoj državi Bosni i Hercegovini. Neophodan je značajniji angažman mladih osoba u društveno-političkim aktivnostima i u lokalnim zajednicama.

Gradonačelnik je čestitao studentima na izvrsnim rezultatima koje ostvaruju u toku studiranja i poželio uspjeh u nastavku studiranja uz obećanje da će Grad Zavidovići i dalje biti uz njih, bodriti ih kao i podržavati sve njihove pozitivne ideje od koristi za širu društvenu zajednicu.

Povezani postovi
Related

U toku potraga za nestalim Dobojlijom

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere...

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...