Gradonačelnik održao sastanka sa Ministricom Azrom Sinanović i predstavnicima bivših radnika IP „Krivaja“ d. o. o.

/

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović održao je, 14. 9. 2022. godine, sastanak sa Ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azrom Sinanović i predstavnicima bivših radnika IP „Krivaja“ d. o. o.

Povod održanog sastanka je razgovor o socijalnoj pomoći radnicima firmi u stečaju ili postupku likvidacije sa područja Grada Zavidovići. Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona odobrila je 1.050.000,00 KM socijalno-intervenirajuće pomoći radnicima firmi u stečaju ili postupku likvidacije sa područja Grada Zavidovići.

Grad Zavidovići imao je zadatak da formira Komisiju koja će utvrditi Kriterije koji su već precizirani Programom pomoći, a sredstva će biti prebačena na JU „Centar za socijalni rad“ Zavidovići čiji je zadatak da dalje uplaćuje na račune bivših radnika.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović je Rješenjem imenovao Komisiju za izbor korisnika Programa socijalno-interventne pomoći bivšim radnicima privrednih društava u stečaju ili postupku likvidacije sa područja Grada Zavidovići. Zadatak Komisije je da u skladu s kriterijima za odabir korisnika iz člana 6. Programa utvrdi ispunjenost uslova / kriterija za izbor konačnih korisnika Programa sa spiskova bivših radnika privrednih društava čije sjedište je bilo registrovano na području Grada Zavidovići a nad kojim je otvoren postupak stečaja ili likvidacije i izvrši verifikaciju konačnih korisnika Progama.

Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović istakla je da je tokom cijelog mandata vodila brigu o socijalnim kategorijama i drugim koji su u nadležnosti Ministarstva, navodeći da joj je cilj bio da se kategorije u potrebi odgovarajuće zbrinu.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović zahvalio se Ministrici Azri Sinanović na opredijeljenim sredstvima za pomoć radnicima, navodeći da je od početka mandata povjerenu dužnost obavlja časno i odgovorno za šta je dobila brojna priznanja.

Gradonačelnik je istakao da je zadovoljan njenim angažmanom u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, te naglašava da su Zavidovićima potrebni odgovorni i radu predani predstavnici u višim nivoima vlasti koji će svojim djelovanjem doprinositi poboljšanju stanja u našem Gradu.

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...