Svečana sjednica Gradskog vijeća Zavidovići u povodu Dana Grada Zavidovići

/

U nastavku programa obilježavanja 15. septembra – Dana Grada Zavidovići u JU „Kulturno-sportski centar“ Zavidovići održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Zavidovići.

Svečanu sjednicu svojim prisustvom uveličali su član predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović, načelnik općine Žepče Mato Zovko, načelnik općine Vareš Zdravko Marošević kao i druge mnogobrojne delegacije.

Nakon pozdravne riječi Predsjedavajuće Gradskog vijeća i prezentovanja aktivnosti Gradskog vijeća Zavidovići u protekloj godini prisutnima se obratio Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović. Tom prilikom izložio je djelovanje Gradske uprave i Gradonačelnika u periodu 2021.-2022. godina kada je riječ o realizaciji kapitalnih investicija, izgradnje putne infrastrukture, vodovodnih sistema i drugih projekata značajnih za unapređenje životnih uslova građana Grada ZavidovićiČlan predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se prisutnima, čestitao Gradonačelniku na postignutim rezultatima, te dao upute i prijedloge za unapređenje  životnih uslova osvrćući se na trenutno stanje u državi uz naglasak da će naša domovina Bosna i  Hrcegovina opstati i odoliti svim destruktivnim silama.

 

U povodu obilježavanja ovog značajnog datuma Gradonačelnik Zavidovića upriličio je i već tradicionalnu dodjelu priznanja, zahvalnica i plaketa zaslužnim građanima, vršiocima zakonodavne i izvršne vlasti na svim nivoima, i svima onima koji su svojim aktivizmom doprinijeli poboljšanju životnih prilika i ljepšem izgledu Zavidovića.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...

Tešanj danas posjetio Elmedin Konaković

Danas, sa početkom u 16 sati, u prostorijama Udruženja...