Svečana sjednica Gradskog vijeća Zavidovići u povodu Dana Grada Zavidovići

Datum:

U nastavku programa obilježavanja 15. septembra – Dana Grada Zavidovići u JU „Kulturno-sportski centar“ Zavidovići održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Zavidovići.

Svečanu sjednicu svojim prisustvom uveličali su član predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović, načelnik općine Žepče Mato Zovko, načelnik općine Vareš Zdravko Marošević kao i druge mnogobrojne delegacije.

Nakon pozdravne riječi Predsjedavajuće Gradskog vijeća i prezentovanja aktivnosti Gradskog vijeća Zavidovići u protekloj godini prisutnima se obratio Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović. Tom prilikom izložio je djelovanje Gradske uprave i Gradonačelnika u periodu 2021.-2022. godina kada je riječ o realizaciji kapitalnih investicija, izgradnje putne infrastrukture, vodovodnih sistema i drugih projekata značajnih za unapređenje životnih uslova građana Grada ZavidovićiČlan predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se prisutnima, čestitao Gradonačelniku na postignutim rezultatima, te dao upute i prijedloge za unapređenje  životnih uslova osvrćući se na trenutno stanje u državi uz naglasak da će naša domovina Bosna i  Hrcegovina opstati i odoliti svim destruktivnim silama.

 

U povodu obilježavanja ovog značajnog datuma Gradonačelnik Zavidovića upriličio je i već tradicionalnu dodjelu priznanja, zahvalnica i plaketa zaslužnim građanima, vršiocima zakonodavne i izvršne vlasti na svim nivoima, i svima onima koji su svojim aktivizmom doprinijeli poboljšanju životnih prilika i ljepšem izgledu Zavidovića.

Povezani postovi
Related

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...

Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i...

Do 15 sati u Tešnju glasalo više od 33% birača

Biračko mjesto u Srednjoj mješovitoj školi u Maglaju bilo...

Do 11 sati u Tešnju glasalo 13,58% a u Doboju preko 20% birača

Do 11 sati na području općine Tešanj, od 40.034...