Oluja u Hrvatskoj: Stablo palo na djevojčicu, očekuju nove snažne padavine

/

Veliko nevrijeme je u četvrtak zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije. Materijalna šteta je nastala na mnogim objektima, povrijeđena je jedna djevojčica, a pogođena područja imaju problema sa strujom.

Najpogođenija od svih je Čazma gdje je oluja odnijela krovove sa 30-ak kuća i povrijeđena je djevojčica nakon što je na nju palo stablo. Ona je prevezena u bolnicu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić izjavio je da će svakako proglasiti elementarnu nepogodu i da su, pored Čazme, zabilježene velike štete i na području grada Grubišnog Polja i općine Berek te da su moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Kako su javili građani, jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a dijelovi grada su vez električne energije zbog kvarova na dalekovodu.

Grom je jučer udario i u avion Croatia Airlinesa koji je letio iz Dubrovnika u Zagreb, no sigurnost putnika nije ugrožena i avion nije oštećen, kazali su iz te aviokompanije.

Kapetan je prijavio udar u fazi slijetanja, rekao je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić za HRT: “Sve je prošlo u najboljem redu, sigurnost putnika nije ugrožena”.

Janušić je također istaknuo kako je avion inače konstruiran po načelu Faradayevog kaveza, tako da elektricitet koji preuzme prenosi u atmosferu preko statičkih ispražnjivača.

Danas i sutra Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske očekuje još češće i obilne lokalne padavine, praćene grmljavinom.

Povezani postovi

Doboj Jug: Osoba iz Tešnja lišena slobode

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u mjestu Matuzići...

Saobraćajna nesreća kod Maglaja, poginula jedna osoba

Tokom protekle noći na magistralnom putu M-17, dionici puta...

Pucnjava u Zavidovićima, u pekari pronađena dva beživotna tijela

U večernjim satima u Zavidovićima se dogodio tragičan slučaj...

U saobraćajnoj nesreći povrijeđen Dino Dizdarević, igrač NK TOŠK iz Tešnja

Na magistralnom putu M-17 kod Maglaja dogodila se saobraćajna...