Oluja u Hrvatskoj: Stablo palo na djevojčicu, očekuju nove snažne padavine

Datum:

Veliko nevrijeme je u četvrtak zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije. Materijalna šteta je nastala na mnogim objektima, povrijeđena je jedna djevojčica, a pogođena područja imaju problema sa strujom.

Najpogođenija od svih je Čazma gdje je oluja odnijela krovove sa 30-ak kuća i povrijeđena je djevojčica nakon što je na nju palo stablo. Ona je prevezena u bolnicu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić izjavio je da će svakako proglasiti elementarnu nepogodu i da su, pored Čazme, zabilježene velike štete i na području grada Grubišnog Polja i općine Berek te da su moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Kako su javili građani, jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a dijelovi grada su vez električne energije zbog kvarova na dalekovodu.

Grom je jučer udario i u avion Croatia Airlinesa koji je letio iz Dubrovnika u Zagreb, no sigurnost putnika nije ugrožena i avion nije oštećen, kazali su iz te aviokompanije.

Kapetan je prijavio udar u fazi slijetanja, rekao je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić za HRT: “Sve je prošlo u najboljem redu, sigurnost putnika nije ugrožena”.

Janušić je također istaknuo kako je avion inače konstruiran po načelu Faradayevog kaveza, tako da elektricitet koji preuzme prenosi u atmosferu preko statičkih ispražnjivača.

Danas i sutra Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske očekuje još češće i obilne lokalne padavine, praćene grmljavinom.

Povezani postovi
Related

Poginula dvojica mladića u Passat-u nakon što su udarila u kamion koji je prevozio ugalj

Dvojica mladića poginula su u teškom udesu kod Termoelektrane...

Rezala joj stomak: Žena ubila trudnicu kako bi joj uzela bebu

Za ubistvo trudne žene osuđena je žena iz Teksasa...

Automatskom puškom pucao na komšiju koji se žalio zbog buke

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko neretvanskog...

Žena preminula na biračkom mjestu u Sarajevu, obustavljeno glasanje na toj lokaciji

Starija ženska osoba danas je preminula na biračkom mjestu...