MIZ Tešanj: Održana promocija projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”

Datum:

Sinoć je u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj održana promocija projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”.

Opis nije dostupan

Na promociji  projekta  prisustvovali su građani općine Tešanj, kao i uvaženi gosti iz susjednih općina. Projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”, realizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Opis nije dostupan

Promotori projekta su bili dr. Dževad Hodžić, mr. Osman Lavić,  mr. Mensura Mujkanović, mr. Seid Eminović, a na promociji su se obratiti i muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević I glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

Opis nije dostupan

Projekat “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne” prvi put će, kroz najsavremenije modalitete produkcije i prezentacije, ponuditi i kritički valorizirati bogat materijal sakupljen iz brojnih domaćih i međunarodnih muzeja, galerija, privatnih kolekcija, arhiva, instituta, biblioteka, a koji predstavljaju dinamičnu, složenu i sadržajnu društveno-političku historiju islama, islamske duhovnosti, kulture, nauke i umjetnosti na području Bosne i Hercegovine, u izazovima različitih historijskih epoha i u njenim doprinosima evropskoj i svjetskoj kulturi, duhovnosti i baštini.

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...