Oblačno vrijeme sa kišom tokom vikenda

/

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava. U večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i na momente može biti i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20, na jugu zemlje do 25 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, osjetni pad temperature zraka.

Sutra pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Na vrhovima planinama može padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stupnja.

Za ponedjeljak meteorolozi predviđaju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa kišom u Krajini, a tokom dana i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ponegdje u južnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...