Detalji napada na SDA članove u Zenici: Emina bježala livadama, čekićem im polupali SDA kombi

Datum:

Nemili događaji na predizbornom skupu u Lašvi kod Zenice, je vijest koja je obilježila nedeljnu večer. Doznajemo da je povrijeđena jedna osoba, a policijsku službenici oduzeli su i vatreno oružje.

Pričinjena je i veća materijalna šteta na vozilu kojim su došli SDA članovi na predizborni skup. “Sukob je bio između pristalice SDA koji je dočekao SDA na skupu u Lašvi i jednog stanovnika Lašve. Nakon verbalnog, uslijedio je i fizički napad, navodno je najveću dramu napravila vijećnica u gradskom vijeću Zenice, Emina Tufekčić (SDA) koja je bježala i tražila da se navedeno zabilježi i objavi.” – izjavio je svjedok nemilog događaja za portal Crna-Hronika.

Očevidac događaja u Lašvi je rekao još i to kako su pojedini kandidati SDA bježali obližnjim livadama, a što je večeras na skupu izjavio i gradonačelnik Fuad Kasumović.

– Neće ih ljudi više. Prepelica (Emina Tufekčić, op.a.) bježala livadama – rekao je o ovom incidentu između ostalog Kasumović.

Zanimljivo u MUP-u ZDK nemaju informacija o ovom incidentu, iako očevidac ovog nemilog događaja tvrdi da je na licu mjesta intervenisala zenička policija piše 072info, prenosi crna hronika.

Povezani postovi
Related

Četverogodišnjak pao s balkona na prvom spratu, hitno prevezen u bolnicu

Četvorogodišnji dječak A. P. pao je jutros sa balkona...

Osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva supruge

Pedeset trogodišnjeg Ranka Miljanovića iz Zvornika Vrhovni sud bh. entiteta...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

U Mostaru dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći

U Mostaru je danas dan žalosti i posljednji ispraćaj...