Opljačkane benzinska pumpa i osiguravajuća kuća, pljačkaši odnijeli novac

/

Protekle noći na području Tuzle izvršene su dvije pljačke i to poslovnice benzinske pumpe Gazprom i osiguravajućeg društva Euroherc, povrđeno je za Klix.ba.

Policijska stanica Zapad sinoć je oko 21 sat obavještena da je nad uposlenikom benzinske pumpe Gazprom u naselju Bukinje u Tuzli izvršeno razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem od dvije nepoznate osobe.

“Kako je navedeno u prijavi, tom prilikom je otuđena određena količina novca. O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva TK, a uviđaj i druge potrebne radnje na utvrđivanju identiteta i pronalaska izvršilaca poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla”, kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Tokom protekle noći izvršena je i provala u poslovnicu Euroherc osiguranja u Tuzli, a koja se nalazi u naselju Irac. Tom prilikom je ukradena određena količina novca, a tačan iznos se utvrđuje.

Prema riječima Kapidžić, prijava o provali i krađi novca policijskim službenicima upućena je jutros u sedam sati, a trenutno se poduzimaju sve radnje u vezi s utvrđivanjem okolnosti događaja.

Povezani postovi

Nijemci imaju nova pravila i za bh. privrednike, od njih će tražiti i pristojne plate

U Njemačkoj je pola godine na snazi novi zakon...

Godišnje bacimo 5.000 šlepera hrane

Prema podacima UN u BiH godišnje bude bačeno oko...

U Bosni jači pljuskovi s grmljavinom, u Hercegovini lokalno slabije padavine

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...

Pritvorenik koji je nedavno uhapšen zbog sumnje na dječiju pornografiju pronađen mrtav

U Kazneno-popravnom zavodu Banja Luka jutros je u pritvorskoj...