Opljačkane benzinska pumpa i osiguravajuća kuća, pljačkaši odnijeli novac

/

Protekle noći na području Tuzle izvršene su dvije pljačke i to poslovnice benzinske pumpe Gazprom i osiguravajućeg društva Euroherc, povrđeno je za Klix.ba.

Policijska stanica Zapad sinoć je oko 21 sat obavještena da je nad uposlenikom benzinske pumpe Gazprom u naselju Bukinje u Tuzli izvršeno razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem od dvije nepoznate osobe.

“Kako je navedeno u prijavi, tom prilikom je otuđena određena količina novca. O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva TK, a uviđaj i druge potrebne radnje na utvrđivanju identiteta i pronalaska izvršilaca poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla”, kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Tokom protekle noći izvršena je i provala u poslovnicu Euroherc osiguranja u Tuzli, a koja se nalazi u naselju Irac. Tom prilikom je ukradena određena količina novca, a tačan iznos se utvrđuje.

Prema riječima Kapidžić, prijava o provali i krađi novca policijskim službenicima upućena je jutros u sedam sati, a trenutno se poduzimaju sve radnje u vezi s utvrđivanjem okolnosti događaja.

Povezani postovi

UKC Tuzla objavljuje novi tender: Hoće li u četvrtom krugu konačno biti nabavljen aparat za zračenje?

Univerzitetski klinički centar u Tuzli će uskoro objaviti novi,...

I dalje se traga za Dankom, stotine ljudi i danas na terenu

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja...

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...