Opljačkane benzinska pumpa i osiguravajuća kuća, pljačkaši odnijeli novac

/

Protekle noći na području Tuzle izvršene su dvije pljačke i to poslovnice benzinske pumpe Gazprom i osiguravajućeg društva Euroherc, povrđeno je za Klix.ba.

Policijska stanica Zapad sinoć je oko 21 sat obavještena da je nad uposlenikom benzinske pumpe Gazprom u naselju Bukinje u Tuzli izvršeno razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem od dvije nepoznate osobe.

“Kako je navedeno u prijavi, tom prilikom je otuđena određena količina novca. O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva TK, a uviđaj i druge potrebne radnje na utvrđivanju identiteta i pronalaska izvršilaca poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla”, kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Tokom protekle noći izvršena je i provala u poslovnicu Euroherc osiguranja u Tuzli, a koja se nalazi u naselju Irac. Tom prilikom je ukradena određena količina novca, a tačan iznos se utvrđuje.

Prema riječima Kapidžić, prijava o provali i krađi novca policijskim službenicima upućena je jutros u sedam sati, a trenutno se poduzimaju sve radnje u vezi s utvrđivanjem okolnosti događaja.

Povezani postovi

Broj gladnih u BiH raste: Svaka peta osoba živi ispod granice siromaštva

Građani Bosne i Hercegovine strahujući odlaze u kupovinu. Nisu...

Koliko dijaspora šalje novca u BiH: “Transfuzija bez koje bi život bio puno teži”

Bh. dijaspora iz godine u godinu sve je brojnija,...

Mi smo genijalna nacija. U kladionicama u Federaciji BiH prošle godine uplaćeno dvije milijarde KM

Većina maloljetnika, čak njih 70% barem je jednom odigralo...

(Ne)rješavanje stambenog pitanja mladih: Kako s 12.000 KM kupiti stan od 200.000 maraka

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite...