Opljačkane benzinska pumpa i osiguravajuća kuća, pljačkaši odnijeli novac

Datum:

Protekle noći na području Tuzle izvršene su dvije pljačke i to poslovnice benzinske pumpe Gazprom i osiguravajućeg društva Euroherc, povrđeno je za Klix.ba.

Policijska stanica Zapad sinoć je oko 21 sat obavještena da je nad uposlenikom benzinske pumpe Gazprom u naselju Bukinje u Tuzli izvršeno razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem od dvije nepoznate osobe.

“Kako je navedeno u prijavi, tom prilikom je otuđena određena količina novca. O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva TK, a uviđaj i druge potrebne radnje na utvrđivanju identiteta i pronalaska izvršilaca poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla”, kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Tokom protekle noći izvršena je i provala u poslovnicu Euroherc osiguranja u Tuzli, a koja se nalazi u naselju Irac. Tom prilikom je ukradena određena količina novca, a tačan iznos se utvrđuje.

Prema riječima Kapidžić, prijava o provali i krađi novca policijskim službenicima upućena je jutros u sedam sati, a trenutno se poduzimaju sve radnje u vezi s utvrđivanjem okolnosti događaja.

Povezani postovi
Related

Počela sjednica Vlade FBiH: Razmatra se i o prijemu radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi trebala, između ostalog,...

Plata od hiljadu maraka – mit ili realnost?

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jednoglasno su, bez rasprave,...

CIK: Preuranjeni zahtjevi za prigovore

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine saopštila je da...

Kako se rastom kamatnih stopa ublažava inflacija

Inflacija je stopa rasta cijena u posljednjih godinu dana...