Brat Izeta Nanića: Generalova djeca su otišla iz BiH jer je ovo zemlja za one koji kažu “mi smo djeca SDA”

/

Nijaz Nanić, brat heroja odbrane Bosne i Hercegovine Izeta Nanića, oglasio se povodom, kako je naveo, zloupotrebe lika generala Armije RBiH u predizborne svrhe.

Naime, on je reagovao na status kolumnistice i književnice Elmedine Muftić iz Kaknja koja je napisala, između ostalog, kako je sretna što u istoj izbornoj jedinici (Kakanj) može glasati za SDA-ovce Mirsada Zaimovića i Nermina Mandru, dok joj na profilu stoji fotografija sa zastavom “Nanićevi Bužimljani”.

“… Jer znam da sam se sa njima sigurno osjećala onda kad je svuda ono nas vladala nesigurnost. Sigurno su uvijek bili dio našeg naroda i sigurno da im vjerujem, jer sigurno su izbor s kojim se ne griješi. Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo”, napisala je između ostalog.

Status Elmedine Muftić
Status Elmedine Muftić

Izetov brat, Nijaz, prvo ju je javno zamolio da promjeni svoju profilnu fotografiju na kojoj drži zastavu na kojoj se nalazi lik rahmetli Izeta.

Ostatak njegove poruke prenosimo u cijelosti:

Drugo, u svome postu si navela nekoliko konstatacija koje se odnose na gospodu koju reklamiraš. Istina je da su gospoda Zajimović i Mandara, koje predstavljaš kao raju iz vremena agresije, period agresije na BiH proveli radeći na radio Kakanj.

Treće, svoj post si završila rečenicom “Mi smo djeca SDA” Dakle, djeca SDA koja u vremenu agresije nisu bili pripadnici Armije BiH, a nakon agresije su uzeli aktivno učešće u javnim poduzećima i institucijama države. Karijera sigurna.

Pogledajte njihove kratke biografije i imovinske kartone – Nermin Mandra i Mirsad Zaimović.Četvrto, postavljam ti pitanje: Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Nanića, heroja oslobodilačkog rata. Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu ‘Mi smo djeca SDA, a to je SIGURNO da izdati nećemo'”, zaključio je.

Korištenje likova i djela ratnih heroja česta je pojava tokom predizbornih kampanja, a često bez odobrenja njihovih porodica. Tako je, očito, bilo i ovaj put.

Izvor: Klix

Povezani postovi

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...

Džamija u Svircu nastoji olakšati vjernicima: Da bi majke klanjale teraviju, organizirali radionicu za djecu

Lijepa priča stiže iz džemata i najstarije džamije iz...

Istraživanje o medijskoj pismenosti: Nastavnici iznose nedostatak znanja kao ključni problem

"Medijska pismenost u osnovnom i srednjem obrazovanju: Stvarnost, izazovi...