Zatvoren je 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022

/

Privredna manifestacija – 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022  koja se održavala od 21.-24.09.2022. godine na lokalitetu DC Carina Kraševo – Tesanj, danas zatvara svoja vrata u 17h.

Na ovogodisnjem Sajmu upriličen je bogat konferencijski program. Pored ceremonije svečanog otvaranja, održan je niz popratnih manifestacija, panela, panel diskusija, kao i prezentacije banaka i osiguravajucih društava. U konferencijakom dijelu navedenog privrednog događaja upriličeno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji sa BBI bankom.

Sajam je okupio veliki broj izlagača, privrednih subjekata iz Bosne i Hercegovine, kao i inostranih privrednih subjekata. S obzirom na dvogodišnju pauzu zbog Covid-19, Sajam je nadmašio očekivanja organizatora, te prevazišao prethodno održani Sajam u 2019-toj godini u pogledu broja učesnika i broja posjetilaca. Na 5000 mzatvorenog i preko 10000 m2 otvorenog izložbenog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovalo je preko 300 izlagača iz više od 10 zemalja.

Osim što nosi epitet međunarodnog karaketera, Sajam je pokazao kako su Tešanj i tešanjska privreda pokretač svih pozitivnih privrednih procesa. Energija koja je proizašla, kao i reakcije i zaključci, kako izlagača, tako i posjetilaca, relevantan su pokazatelj opravdanosti održavanja ove privredne manifestacije koja predstavlja izvrsnu platformu za povezivanje, ne samo privrednog sektora, nego i gradova, kao i regiona, te daje na značaju povezivanja kompanija u regionu stvarajući pretpostavke za efikasniji uticaj na kvalitetniji poslovni ambijent.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

NOVO: MOJA PILEĆA HRENOVKA SA SIROM

Kao domaćem proizvođaču, cilj mesne industrije MADI je da...

Odlično pripremljeno, posluženo bez suvišnih priloga: Nenamjenski krediti ProCredit Bank

Dobar recept uključuje fine, svježe namirnice i obilje začina....

Oaza sponzor taekwondo reprezentativke BiH Nadine Mehmedović

Početkom ove sedmice u prostorijama kompanije Oaza d.o.o. upriličeno...

Savršena frizura bez čekanja: Novi muški frizerski salon “Diamond” otvoren u Tešnju

Otvoren je novi muški frizerski salon "Diamond" u zgradi...