Zatvoren je 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022

Datum:

Privredna manifestacija – 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022  koja se održavala od 21.-24.09.2022. godine na lokalitetu DC Carina Kraševo – Tesanj, danas zatvara svoja vrata u 17h.

Na ovogodisnjem Sajmu upriličen je bogat konferencijski program. Pored ceremonije svečanog otvaranja, održan je niz popratnih manifestacija, panela, panel diskusija, kao i prezentacije banaka i osiguravajucih društava. U konferencijakom dijelu navedenog privrednog događaja upriličeno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji sa BBI bankom.

Sajam je okupio veliki broj izlagača, privrednih subjekata iz Bosne i Hercegovine, kao i inostranih privrednih subjekata. S obzirom na dvogodišnju pauzu zbog Covid-19, Sajam je nadmašio očekivanja organizatora, te prevazišao prethodno održani Sajam u 2019-toj godini u pogledu broja učesnika i broja posjetilaca. Na 5000 mzatvorenog i preko 10000 m2 otvorenog izložbenog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovalo je preko 300 izlagača iz više od 10 zemalja.

Osim što nosi epitet međunarodnog karaketera, Sajam je pokazao kako su Tešanj i tešanjska privreda pokretač svih pozitivnih privrednih procesa. Energija koja je proizašla, kao i reakcije i zaključci, kako izlagača, tako i posjetilaca, relevantan su pokazatelj opravdanosti održavanja ove privredne manifestacije koja predstavlja izvrsnu platformu za povezivanje, ne samo privrednog sektora, nego i gradova, kao i regiona, te daje na značaju povezivanja kompanija u regionu stvarajući pretpostavke za efikasniji uticaj na kvalitetniji poslovni ambijent.

Povezani postovi
Related

Oazin Djed Mraz priprema paketiće za djecu bez roditeljskog staranja

Tešanjska kompanija Oaza prošle godine realizovala je uspješnu kampanju...

Nova kataloška akcija MEGA diskonta donosi odlične akcije

Da li ste spremili spisak za kupovinu? Nova kataloška...

TC MADI donosi odlične akcije ovog vikenda

Da li ste spremili spisak za kupovinu? Novi katalog...

Veliko sniženje: Ovog vikenda posjetite MUKI Jelah

Samo ovaj vikend vas čeka veliko sniženje u tržnom...