Dodik: Istočno Sarajevo je zavjet naše politike

/

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS na predstojećim izborima i trenutni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da je Istočno Sarajevo zavjet politike SNSD-a.

– Volim vaš patriotizam koji je tako jak, koji ne mrzi ali brani uporno svoje. Kada treba da govorim o Srbima, patriotizmu, onda kažem da je Srpsko Sarajevo pravi primjer za to. Neće nam nikada ukinuti da je ovo Srpsko Sarajevo, bez obzira šta govorili o tome i sigurno će jednoga dana ponovo biti vraćen taj naziv – rekao je Dodik na tribini SNSD-a u Istočnom Sarajevu.

“Sloboda za sebe”

On je podsjetio da su Srbi u Sarajevu ostavili 100 milijardi KM u izgrađenim stanovima, infrastrukturi, školama, jer nisu htjeli da žive u neslobodi i pokazali da su pravi nasljednici vjekovnog karaktera Srba, a to je da žele da žive tamo gdje je sloboda.

– Mi samo želimo slobodu za sebe i da drugi žive u slobodi. Srbi su naučili kroz historiju da sloboda zavisi od toga da li imaju svoju državu. Ako nemate državu, samo pogledajte kako Srbi žive u Federaciji, bez RS i kako bi živjeli mi sutra u unitarnoj BiH – rekao je Dodik.

On je poručio da je oružje danas olovka, glasanje, ističući da narod politički misli u Istočnom Sarajevu i tačno zna šta je mjera slobode i šta je mjera opstanka ovdje.

Nema protukandidata

– Ponosan sam što sam imao priliku da sa vama gradim ove velike projekte. Uradit ćemo ovdje sve što možemo, uradit ćemo i tunel, uradili smo put i bolnicu, uradit ćemo i sve što treba za Univerzitet, Rektorat, Muzičku akademiju, imamo u planu da prema Višegradu napravimo autoput koji se kači na evropski koridor i da se otvori Istočno Sarajevo – dodao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je građanima Istočnog Sarajeva da će u Sarajevu biti funkcioner i političar RS, a ne sarajevski funkcioner, niti bosanski političar.

– Dodik nema protukandidata, zato što je on čovjek koji upravlja procesima političkim i ekonomskim, a nama treba predsjednik koji zna da priča i o gasovodu, o putevima, o nadležnostima RS, a zna da prepozna smicalice iz Brisela ili nekog drugog mjesta. Zato će Dodik pobijediti – rekla je Cvijanović.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...