Dodik: Istočno Sarajevo je zavjet naše politike

/

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS na predstojećim izborima i trenutni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da je Istočno Sarajevo zavjet politike SNSD-a.

– Volim vaš patriotizam koji je tako jak, koji ne mrzi ali brani uporno svoje. Kada treba da govorim o Srbima, patriotizmu, onda kažem da je Srpsko Sarajevo pravi primjer za to. Neće nam nikada ukinuti da je ovo Srpsko Sarajevo, bez obzira šta govorili o tome i sigurno će jednoga dana ponovo biti vraćen taj naziv – rekao je Dodik na tribini SNSD-a u Istočnom Sarajevu.

“Sloboda za sebe”

On je podsjetio da su Srbi u Sarajevu ostavili 100 milijardi KM u izgrađenim stanovima, infrastrukturi, školama, jer nisu htjeli da žive u neslobodi i pokazali da su pravi nasljednici vjekovnog karaktera Srba, a to je da žele da žive tamo gdje je sloboda.

– Mi samo želimo slobodu za sebe i da drugi žive u slobodi. Srbi su naučili kroz historiju da sloboda zavisi od toga da li imaju svoju državu. Ako nemate državu, samo pogledajte kako Srbi žive u Federaciji, bez RS i kako bi živjeli mi sutra u unitarnoj BiH – rekao je Dodik.

On je poručio da je oružje danas olovka, glasanje, ističući da narod politički misli u Istočnom Sarajevu i tačno zna šta je mjera slobode i šta je mjera opstanka ovdje.

Nema protukandidata

– Ponosan sam što sam imao priliku da sa vama gradim ove velike projekte. Uradit ćemo ovdje sve što možemo, uradit ćemo i tunel, uradili smo put i bolnicu, uradit ćemo i sve što treba za Univerzitet, Rektorat, Muzičku akademiju, imamo u planu da prema Višegradu napravimo autoput koji se kači na evropski koridor i da se otvori Istočno Sarajevo – dodao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je građanima Istočnog Sarajeva da će u Sarajevu biti funkcioner i političar RS, a ne sarajevski funkcioner, niti bosanski političar.

– Dodik nema protukandidata, zato što je on čovjek koji upravlja procesima političkim i ekonomskim, a nama treba predsjednik koji zna da priča i o gasovodu, o putevima, o nadležnostima RS, a zna da prepozna smicalice iz Brisela ili nekog drugog mjesta. Zato će Dodik pobijediti – rekla je Cvijanović.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

Reagovalo udruženje: Usvojeni budžet FBiH je šamar poljoprivrednicima

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH oglasilo se nakon što je...

EU traži da BiH uvede vize Rusiji

Novi Savjet ministara BiH tek je stupio na dužnost,...

Temperatura i do minus 8, kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

U BiH danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na...

Izvoz iz BiH u Hrvatsku porastao skoro 40 posto, izvezeno robe u vrijednosti preko milijardu eura

Iz Bosne i Hercegovine je tokom prošle godine najviše...