OŠ Musa Ćazim Ćatić Zenica dobila novi sportski poligon, Vlada ZDK investirala 126.000 KM

/

Školskom priredbom i presjecanjem svečane vrpce ozvaničen je završetak rekonstrukcije sportskog poligona OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Zenica u koju je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona uložilo sredstva u iznosu od 127.000 KM.

Svečanu vrpcu su presjekli resorni ministar za obrazovanje Spahija Kozlić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak i direktor ove centralne gradske škole Safet Turković.

Ministar Kozlić je naglasio da je rekonstrukcija sportskog poligona početak ulaganja u ovu školu, jer je ovo ministarstvo, u saradnji s Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, osiguralo 200.000 KM za početak radova koji će obuhvatiti zamjenu unutrašnje stolarije, mokrih čvorova, ugradnju led rasvjete, opremanje kabineta informatike te zamjenu podova u fiskulturnoj sali centralne, kao i područne škole u Blatuši.

Najavio je da je u drugom školskom polugodištu planirano da u centralnoj školi zaživi i produženi boravak za učenike.

-Vlada ZE-DO kantona je je obrazovanje stavila u vrh prioriteta, tako da smo protekle četiri godine izgradili četiri nove škole, pet školskih igrališta i obnovili 60 zgrada škola i fakulteta u šta smo uložili 20 miliona KM. U fazi početka radova je rekonstrukcija još deset škola u sklopu izuzetno povoljnog kreditnog aranžmana sa Njemačkom razvojnom bankom KfW – rekao je ministar Kozlić.

Naglasio je da je Vlada ZDK značajno unaprijedila materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju koji danas imaju najveće plaće u Bosni i Hercegovini.

OŠ “Musa Ćazim Ćatić” je jedna od škola u ZDK u kojima se eksperimentalno primjenjuju inovirani nastavni planovi i programi, a cilj inoviranih kurikuluma, kazao je ministar Kozlić, jeste unapređenje funkcionalne pismenosti kod osnovaca.

Povezani postovi

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...

Kilometarske su kolone na magistralnom putu Zenica-Žepče

Kilometarske su kolone na magistralnom putu Zenica-Žepče (na dijelu...

VIDEO: Zenička medresa bez prestanka je radila čak 226 godina

Sultan Ahmedova medresa u Zenici sagrađena je 1720. godine...

Zenički rudari bez plata i toplog obroka: Okupljanje pred direkcijom rudnika

Rudari zeničkog rudnika okupili su se danas ispred direkcije...