Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Datum:

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Mjesnoj zajednici „Vozuća“.

Sastanak je uslijedio nakon posjete Gradonačelnika Vozućoj na poziv mještana a u vezi pronalaženja rješenja za dugogodišnji problem lošeg vodosnabdijevanja ovog kraja. Na prijedlog Gradonačelnika formiran je odbor koji će preuzeti brigu o lokalnom vodovodu a samo domaćinskim odnosom prema preuzetim obavezama mještanima Vozuće bit će obezbijeđeno kvalitetno vodosnabdijevanje.

Zadatak građevinskog odbora je utvrditi stanje izvorišta u cilju njegovog kvalitetnog kaptiranja i usmjeravanja vode prema bazenima i krajnjim korisnicima, kao i usklađivanje postojeće projektne dokumentacije sa trenutnim stanjem na terenu. Također, obaveza članova odbora je utvrditi broj postojećih legalnih priključaka kao i nelegalne priključke te iste adekvatno sankcionisati.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zadovoljan je postignutim dogovorom i sa mještanima Vozuće, a i sa građevinskim odborom kojima su date smjernice i pravci djelovanja u svrhu konačnog rješavanja problema vodosnabdijevanja za sve mještane Mjesne zajednice „Vozuća“.

Gradonačelnik naglašava da je u toku svog mandata opredijelio i obezbjedio značajna finansijska sredstva za izgradnju novog vodovodnog sistema u Vozućoj čijom izgradnjom će se značajno poboljšati vodosnabdijevanje a voda će biti dostupna svakom mještaninu Mjesne zajednice „Vozuća“.

Također, Gradonačelnik podsjeća da je u toku protekle sedmice uveden u posao najpovoljniji Izvođač radova na nastavku izgradnje novog vodovoda u MZ „Vozuća“ čime je otpočela realizacija ugovora u vrijednosti od 285.541,16 KM. Ovom fazom predviđeni su radovi na dovršetku glavnog dovoda, izgradnji rasteretne komore RK1, kaptaže i rezervoara zapremine V=2×100 m3.

Okončanjem radova po potpisanom ugovoru stvorit će se uslovi za puštanje ovog vodovodnog sistema u funkciju, saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi
Related

Na Krndiji opljačkana kuća H.Ć., ostavljena i prijeteća poruka

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, dana 01.12.2022. godine,...

Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je sa najpovoljnijim ponuđačem Obrt...

Doboj: Ovo su hrabri policajci i mještani koji su spasili djevojku iz hladne Bosne

Prava drama odvijala se u ponedjeljak navečer na Japanskom...