Penzionerski dom sa stacionarom ZDK proslavio Međunarodni dan starih osoba

/

Međunarodni dan starih osoba, uz prigodan program, obilježen je u JU “Penzionerski dom sa stacionarom” Zeničko-dobojskog kantona.

Međunarodni dan starih osoba, 1. oktobar, obilježava se od 1990. godine, odlukom Generalne skupštine UN-a, kako bi se naglasila važnost osiguranja uvjeta životne sredine prilagođene potrebama i mogućnostima starih osoba.

JU “Penzionerski dom sa stacionarom” trenutno broji 172 korisnika koji su, zajedno s brojnim gostima proslavili ovaj značajan datum. Kroz program, organiziran u suradnji s dječijim vrtićem “Sindibad”, UG “Budimo prijatelji”, UG “Medica”, KUD-om “BosniaFolk” i “Mošćanica” iz Zenice, stavljen je naglasak na jačanje svijesti mlađih generacija o značaju i ulozi osoba treće životne dobi i poticanju “zdravog starenja”.

Ovom prilikom dodijeljene su zahvalnice najznačajnijim suradnicima koji pomažu rad ove ustanove, posebno u prethodnom razdoblju: Azri Sinanović, ministrici za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Ivi Tadiću, dopredsjedatelju Skupštine ZDK, Josip Lovriću, ministru financija ZDK, “Rotary Clubu” Zenica, Udruženju građana slovenskog porijekla “Encijan” Zenica te dr. Anesi Smailbegović.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...