Uživajte u suncu, ali pripremite i kišobrane

/

Prema najavama meteorologa danas u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima bit će umjereno do pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti. Tokom dana, lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, koji ponegdje mogu bit i intenzivniji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera, a na planinama momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Drugog dana vikenda bit će sunčano uz postupno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima, mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 18, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 23 stepena, saopćeno je iz FHMZ.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...