Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Datum:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv M. R. zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 28.09.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju.

Dana 10.07.2022. godine oko 03,55 sati na regionalnom putu Novi Šeher-Prnjavor u mjestu Križ, općina Tešanj, zajedno sa mldb XX svjesni da svojim postupcima  ugrožavaju građanski mir, a što su i htjeli, na način da je bez ikakvog povoda i razloga M. R. bacio pivsku staklenu bocu i pogodio pmv „Peugeot“ Italijanski reg. oznaka  koje se kretalo ovim putem u pravcu mjesta Vitkovaca u RS-u, a kojim je upravlja G. D., na mjestu suvozača se nalazio njen suprug G. V., a na zadnjem sjedištu mldb XX nakon čega je M. R. sjeo u svoje vozilo Audi karavan, plave boje na kojem se na prednjoj strani nalazila, te krenuo za vozilom „Peugeot“ koje je sustigao u mjestu Piljužići, pretekao i popriječio svoje vozilo na putu, pa kada se i vozilo „Peugeot“ zaustavilo, pozivao je I. G. da se potuku, što je ovaj odbio, a nakon toga D. G. se okreće svojim vozilom i kreće u pravcu mjesta Blaževac, a M. R. ih ponovo prati, pretiče, te opet svojim vozilom Audi blokira im put, nakon čega D.  vozilom skreće na makadamski put, a R. ih i dalje slijedi, te im ponovo svojim vozilom, blokira put, nakon čega D. skreće u dvorište porodične kuće G. N., koji je inače policijski službenik ……, te poziva  N. da im pomogne, a potom u ovo dvorište skreće svojim vozilom i M. R. i ponovo poziva G. I. da se potuku, što ovaj odbija, a kada je u ovo dvorište došao i mldb. XX, isti je nogom udario u zadnji branik vozila „Peugeot“, a zatim laktom u staklo ovog vozila na zadnjim lijevim vratima, gdje su sjedile mldb.XX pa se ovakvim nasiljem prema drugom i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir, čime da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ FBIH.

Preuzeto sa zvanične stranice tužilaštva.

Povezani postovi
Related

Na Krndiji opljačkana kuća H.Ć., ostavljena i prijeteća poruka

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, dana 01.12.2022. godine,...

Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je sa najpovoljnijim ponuđačem Obrt...

Doboj: Ovo su hrabri policajci i mještani koji su spasili djevojku iz hladne Bosne

Prava drama odvijala se u ponedjeljak navečer na Japanskom...