Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

/

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv M. R. zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 28.09.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju.

Dana 10.07.2022. godine oko 03,55 sati na regionalnom putu Novi Šeher-Prnjavor u mjestu Križ, općina Tešanj, zajedno sa mldb XX svjesni da svojim postupcima  ugrožavaju građanski mir, a što su i htjeli, na način da je bez ikakvog povoda i razloga M. R. bacio pivsku staklenu bocu i pogodio pmv „Peugeot“ Italijanski reg. oznaka  koje se kretalo ovim putem u pravcu mjesta Vitkovaca u RS-u, a kojim je upravlja G. D., na mjestu suvozača se nalazio njen suprug G. V., a na zadnjem sjedištu mldb XX nakon čega je M. R. sjeo u svoje vozilo Audi karavan, plave boje na kojem se na prednjoj strani nalazila, te krenuo za vozilom „Peugeot“ koje je sustigao u mjestu Piljužići, pretekao i popriječio svoje vozilo na putu, pa kada se i vozilo „Peugeot“ zaustavilo, pozivao je I. G. da se potuku, što je ovaj odbio, a nakon toga D. G. se okreće svojim vozilom i kreće u pravcu mjesta Blaževac, a M. R. ih ponovo prati, pretiče, te opet svojim vozilom Audi blokira im put, nakon čega D.  vozilom skreće na makadamski put, a R. ih i dalje slijedi, te im ponovo svojim vozilom, blokira put, nakon čega D. skreće u dvorište porodične kuće G. N., koji je inače policijski službenik ……, te poziva  N. da im pomogne, a potom u ovo dvorište skreće svojim vozilom i M. R. i ponovo poziva G. I. da se potuku, što ovaj odbija, a kada je u ovo dvorište došao i mldb. XX, isti je nogom udario u zadnji branik vozila „Peugeot“, a zatim laktom u staklo ovog vozila na zadnjim lijevim vratima, gdje su sjedile mldb.XX pa se ovakvim nasiljem prema drugom i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir, čime da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ FBIH.

Preuzeto sa zvanične stranice tužilaštva.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...