Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

/

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv M. R. zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 28.09.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju.

Dana 10.07.2022. godine oko 03,55 sati na regionalnom putu Novi Šeher-Prnjavor u mjestu Križ, općina Tešanj, zajedno sa mldb XX svjesni da svojim postupcima  ugrožavaju građanski mir, a što su i htjeli, na način da je bez ikakvog povoda i razloga M. R. bacio pivsku staklenu bocu i pogodio pmv „Peugeot“ Italijanski reg. oznaka  koje se kretalo ovim putem u pravcu mjesta Vitkovaca u RS-u, a kojim je upravlja G. D., na mjestu suvozača se nalazio njen suprug G. V., a na zadnjem sjedištu mldb XX nakon čega je M. R. sjeo u svoje vozilo Audi karavan, plave boje na kojem se na prednjoj strani nalazila, te krenuo za vozilom „Peugeot“ koje je sustigao u mjestu Piljužići, pretekao i popriječio svoje vozilo na putu, pa kada se i vozilo „Peugeot“ zaustavilo, pozivao je I. G. da se potuku, što je ovaj odbio, a nakon toga D. G. se okreće svojim vozilom i kreće u pravcu mjesta Blaževac, a M. R. ih ponovo prati, pretiče, te opet svojim vozilom Audi blokira im put, nakon čega D.  vozilom skreće na makadamski put, a R. ih i dalje slijedi, te im ponovo svojim vozilom, blokira put, nakon čega D. skreće u dvorište porodične kuće G. N., koji je inače policijski službenik ……, te poziva  N. da im pomogne, a potom u ovo dvorište skreće svojim vozilom i M. R. i ponovo poziva G. I. da se potuku, što ovaj odbija, a kada je u ovo dvorište došao i mldb. XX, isti je nogom udario u zadnji branik vozila „Peugeot“, a zatim laktom u staklo ovog vozila na zadnjim lijevim vratima, gdje su sjedile mldb.XX pa se ovakvim nasiljem prema drugom i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir, čime da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ FBIH.

Preuzeto sa zvanične stranice tužilaštva.

Povezani postovi

Alić: Iskoristit ćemo sve pravne mehanizme da se riješi problem Osnovne škole u Medakovu

Nakon što smo objavili tekst u kojem stoji da...

Roditelji učenika zabrinuti: Stala gradnja škole u Medakovu, nadležni ne reagiraju

Godinama unazad, roditelji učenika koji pohađaju osnovnu školu u...

Tešanj: Sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u mjestu Kraševo

Na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo (Općina Tešanj)...

Tešanj: U posljednja 24 sata rođeno čak šest beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite, na porođajnom...