Rezala joj stomak: Žena ubila trudnicu kako bi joj uzela bebu

Datum:

Za ubistvo trudne žene osuđena je žena iz Teksasa u ponedjeljak. To je uradila kako bi uzela njeno nerođeno dijete.

Porota okruga Bovi (Bowie) u Teksasu vijećala je otprilike sat vremena prije nego što je Tejlor Rene Parker (Taylor) (29) proglasila krivom za ubojstvo Reagan Mičel Sajmons Hankok (Michelle Simmons-Hancock) (21) u oktobru 2020. i otmicu nerođenog djeteta.

Odvjetnici Parker su tvrdili da dijete nije preživjelo ubistvo majke i da se nije moglo raditi o otmici. Tužioci su, međutim, rekli da je nekoliko medicinskih stručnjaka potvrdilo da je bebi srce još neko vrijeme kucalo prije nego što ju je ona izvadila iz utrobe.

Tokom suđenja se saznalo da je Parker udarila Sajmons Hankok najmanje pet puta po glavi tolikom snagom da joj se dio lubanje zabio u mozak, piše ABC News.

– Sajmons Hankok je osjećala neopisivu bol kad joj je Parker počela rezati trbuh. Kad je Parker izvadila dijete, Sajmons Hankok je još bila živa. Tada ju je Tejlor nastavila rezati i povrijeđivati jer je nije htjela ostaviti na životu. Ovdje se nije radilo o brzoj smrti. Samo ju je nastavila rezati – rekla je tužiteljica Loren Ričards (Lauren Richards).

Izricanje kazne zakazano je za 12. oktobar. Tužioci traže smrtnu kaznu, iako porota može odrediti i kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

20-godišnji mladić pretukao sopstvenu baku u porodičnoj kući

Osnovni sud Sokolac potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva...

Ovo je trudnica koju je suprug likvidirao ispred porodilišta

Trudnica Hamide Magaši (35) koja je brutalno ubijena ispred...

Nova saobraćajna nesreća u tunelu Karaula kod Žepča

Kako su nas obavjestili čitatelji, jutros oko 07:50, došlo...

Sudar cisterne i automobila u tunelu kod Žepča, ima povrijeđenih osoba

U tunelu u mjestu Tatarbudžak kod Žepča dogodila se...