U julu manja proizvodnja električne energije u BiH za 4,37 odsto

/

Bruto proizvodnja električne energije u BiH u julu iznosila je 1.226 gigavat-časova, što je manje za 4,37 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te više za 6,7 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Uukupnoj bruto proizvodnji, hidroelektrane su učestvovale sa 25,9 odsto, termoelektrane sa 70,6 odsto, a solarne i vjetroelektrane sa 3,5 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Bruto proizvodnja hidroelektrana u julu iznosila je 318 gigavat-časova, što je više za 20 odsto u odnosu na isti mjesec 2021. godine, te više za 3,58 odsto u odnosu na juni.

Kada je riječ o bruto proizvodnji termoelektrana u sedmom mjesecu, ona je iznosila 865 gigavat-časova, što je manje za 12,54 odsto u odnosu na juli 2021, te više za 6,66 odsto u odnosu na juni.

Bruto proizvodnja solarnih i vjetroelektrana u julu iznosila je 43 gigavat-časa, što je više za 48,27 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te više za 38,71 odsto u odnosu na juni.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...