Počela sjednica Vlade FBiH: Razmatra se i o prijemu radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj

Datum:

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi trebala, između ostalog, utvrditi dva teksta zakona. Riječ je o prednacrtima zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama sa invaliditetom, te zaštiti mentalnog zdravlja, a koje su predložila resorna federalna ministarstva.

Planirano je i donošenje odluke za uvezivanje radnog staža radnicima rudnika uglja u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH. Odluka se odnosi na uplatu zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima ovih rudnika. Na dnevnom redu je i usvajanje informacije o provođenju aktivnosti za prijem radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj.

Također, Vlada bi trebala da se izjasni o informaciji o kreditu Evropske investicijske banke i KfW-a za finansirane projekta Vjetroelektrana Poklečani, kao i o aktivnostima u postupku izdavanja energetskih dozvola privrednom društvu ECO-WAT Kiseljak za izgradnju pet fotonaponskih elektrana na lokalitetu općine Stolac.

Predloženo je i donošenje odluke o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za poticaje pojedincima pri kupovini električnih automobila, za prvi kvartal, odnosno period od 3.6.2022. do 31.8.2022. godine

O najvažnijim odlukama, rješenjima i zaključcima sa današnje sjednice Vlade FBiH javnost će biti upoznata putem saopćenja.

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

Policija traga za Ekremom (24). Jeste li ga vidjeli?

Općinski sud u Bihaću izdao je naredbu za raspisivanjem...

“Ibro iz Njemačke” prijetio članovima kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona...

Danas oblačno, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme. Prije podne...

Za predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH izabran Zvizdić, zamjenici Čavara i Radmanović

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne...