Omer Škaljo osvojio mandat u dresu SBB-a u Zeničko-dobojskom kantonu

/

Nakon što su na većini biračkih mjesta izbrojani glasački listići, jasno je koje su stranke osvojile mandate za Skupštinu ZDK.

Tako će svoje zastupnike u Skupštini ZDK imati slijedeće stranke: SDA, SDP, DF, Kasumovićeva stranka, NiP, HDZ, NES, SBB i Naša Stranka.

Zanimljivo je da mandat u ime SBB-a je osvojio Omer Škaljo, koji je poznat po tome da je u roku od 4 godine promjenio 4 stranačka adrese. Prvo je bio SDA, zatim 2018. godine osvojio mandat u Skupštini

Ze-do kantona u ime Nezavisnog bloka, pa je onda prešao u ASDA (današnji NES), da bi na izbore 2022. bio na listi SBB stranke.

Dok je bio u ASDA, stranka ga je imenovala na mjesto direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, a stovremeno je obnašao i dužnost zastupnika u Skupštini Ze-do kantona.

Da li Škaljo prima penziju pored direktorske plate još nije potvrđeno. Ako prima, kao što saznajemo iz pouzdanih izvora, čija je odgovornost – Zavoda za PIO/MIO ili ZZO ZDK, odnosno Škaljina?

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...