Uhapšeni serijski pljačkaši iz garaža tržnog centra u Maglaju

/

Dana 06.10.2022. godine, u 17,15 sati, u mjestu Misurići, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz putničkog motornog vozila marke “Audi”, vlasništvo S.B. iz Republike Austrije, otuđen jedan laptop marke “Dell”, jedna jakna te torbica u kojoj su se nalazili lični dokumenti i određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Isto krivično djelo se desilo 30.09.2022.godine u poslijepodnevnim satima, u mjestu Misirući u garaži tržnog centra Bingo. Radi se o krivičnom djelu “Teška krađa”, putničkog vozila gdje je otuđena veča količina predmeta, mobiteli, lapot, novac i odjevne stvari.

Oba krivična djela su uradile osobe muškog i ženskog pola koje žive u vanbračnoj zajednici u Zenici.

Kako saznajemo radi se o licima R.V. i T.J. koja iza sebe imaju više krivičnih djela. Lica su od ranije poznata policiji i više puta su osuđivana.

Njihove pljačke su bile dobro planirane, organizovane na način da je žena hodala sa psom i pratila situaciju u garaži odnosno čuvala stražu, dok je muškarac  stručno uz pomoć laptopa otvarao skupocjena putnička vozila i uzimao iz njih sve što se nalazilo od skupocjenih predmeta.

Policijski službenici PS Maglaj poduzeli su sve mjere da u što kraćem roku iste uhapse, te su došli do saznanja koje su putničko vozilo koristili pljačkaši. Pretresi su rađeni na području Zenice uz koordiniranu akciju PS Maglaj i PS1 Zenica, te su isti uhapšeni u Zenici u stanu pretresom po naredbi Suda.

Svi ukradeni predmeti su u istom stanu pronađeni, također su pronađeni predmeti koji su prije ove dvije pljačke ukradeni, što jasno govori da se radi o serijskim pljačkašima koji su uhapšeni.

Predmeti će biti vraćeni njiovim vlasnicima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...