SDA ZDK pokrenula konsultacije o formiranju Vlade ZDK

/

Nakon što  su  u velikoj  mjeri prebrojani  glasovi  u ZDK definitivno je, a  i očekivano,  da SDA ZDK ostaje dominantno najjača politička stranka u ZDK. Uzimajući u obzir volju građana kantona koji su povjerili veliku podršku SDA, Kantonalni odbor SDA ZDK pokrenuo je konsultacije o formiranju nove vlade kantona, čime su potvrđena ranija pisanja našeg portala. 

Proteklih nekoliko dana obavljeni su vrlo konstruktivni i korektni razgovori s potencijalnim partnerima u budućoj skupštinskoj većini, a sve s ciljem što bržeg formiranja nove  Vlade  ZDK pred kojom je ogroman posao -nastaviti putem dosadašnje kantonalne vlade predvođene SDA u realizaciji postojećih, ali i implementiranju drugih projekata bitnih za bolji život svih građana u ZDK.

– Građani  ZDK prepoznali su kvalitetan rad SDA Vlade ZDK u protekle četiri godine i svojim  glasovima  nam  dali  zadaću da i u naredom mandatu nastavimo predan rad na stvaranju  boljih uslova za život na svakom pedlju ZDK. Mi kao ozbiljna stranka ćemo, zajedno sa našim  partnerima  u vladi, sigurno  na najbolji način odgovoriti našim sugrađanima.  Čekamo  potvrdu  rezultata CIK-a, a nakon  toga  ćemo poduzeti i konkretne korake u formiranju nove Vlade ZDK koju će i u naredne četiri godine predvoditi SDA kao najjača politička partija u našem kantonu, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Prema preliminarnim  rezultatima SDA ZDK na području ZDK za sve nivoe vlasti ima daleko najveći broj glasova, što garantuje da će SDA ZDK u narednom mandatu participirati s većim brojem zastupnika na državnom i federalnom  nivou koji će također imati zadatak da rade na stvaranju boljih uvjeta za građane ZDK, saopćeno je iz KO SDA.

Povezani postovi

SDA odbacila kandidaturu Mehmedovića: Jedini kandidat za predsjednika stranke Izetbegović

Izborna komisija Stranke demokratske akcije (SDA) u okviru priprema...

Održana sjednica Kantonalnog odbora SDA Zeničko- dobojskog kantona, predložen kandidat za predsjednika SDA

Sinoć je u Zenici održana sjednica Kantonalnog odbora SDA...

HDZ napustilo 14 članova iz ZDK: Brane nam političko djelovanje jer ne pratimo slijepo politiku podjele

U Zeničko-dobojskom kantonu je 14 istaknutih članova HDZ-a BiH...

Kasumović protiv Sinanovića: “Hrabri” ministre vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju

Nakon što je ministar policije Benjamin Sinanović povukao s...