Detalji pucnjave u Gradačcu: Policajca tokom akcije ranili kriminalci, dvije osobe uhapšene

/

Tokom akcije hapšenja nekoliko osoba iz kriminalnog miljea u Gradačcu večeras, došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen jedan policajac na službenom zadatku. Klix.ba nezvanično saznaje da su dvije osobe uhapšene, dok se za trećom traga.

Iz kantonalne policije previše detalja nisu otkrivali o ovom slučaju, ali su potvrdili da su na području Gradačca, prilikom vršenja službenih poslova i zadataka, kriminalno aktivne osobe otvorile vatru u pravcu policijskih službenika.

Tom prilikom, jedan policijski službenik je zadobio povrede te je prevezen na Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli gdje mu se pruža ljekarska pomoć. Kako je potvrđeno za Klix.ba, riječ je o policijskom službeniku inicijala J.O.

“Pacijent inicijala J.O. hospitaliziran je u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju zbog višestrukih povreda, dijagnostika je i dalje u toku”, kazala je glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić – Mujedinović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, na području Gradačca večeras je trebala biti izvedena akcija hapšenja nekoliko osoba iz kriminalnog miljea, koje policija sumnjiči za teška krivičnih djela.

Međutim, u klinču, grupa koja je trebala biti uhapšena, otvorila je vatru na policijske službenike, a jedan od njih, odnosno J.O. zadobio je povrede nastale hicima iz vatrenog oružja. Kako saznajemo, on nije životno ugrožen.

S druge strane, prema informacijama koje su nezvanično potvrđene za Klix.ba, dvojica napadača su uhapšena, dok se za trećim i dalje traga, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...